Μια διαφορετική συνταγή για τη λαδένια με πίτα για σουβλάκι. Ένα σνακ για βραδιές με φίλους που συνοδεύει τέλεια το ποτό σας ενώ είναι ιδανικό και για όσους κάνουν χορτοφαγική διατροφή.
Υλικά
- 4 μικρά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
- 4 πίτες για σουβλάκι
- 4 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες, χωρίς υγρά
- 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- αλάτι, ρίγανη
- 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. φέτα, σπασμένη
- 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 1/2 κουτ. γλυκού δυόσμο φρέσκο
- 1 κουτ. σούπας λευκό ξίδι
Για τις πίτες
Για το πέστο φέτας
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τις πίτες: Αλατίζουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε για 30΄ να ιδρώσουν. Τα πατάμε ανάμεσα σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από τα υγρά τους και τα λαδώνουμε ελαφρώς. Απλώνουμε σε καθαρό πάγκο τις πίτες, από πάνω στρώνουμε τις ντομάτες, αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με ρίγανη και ραντίζουμε με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 15΄.Βήμα 2
Για το πέστο φέτας: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να ομογενοποιηθούν καλά και διατηρούμε στο ψυγείο. Μόλις οι πίτες βγουν από τον φούρνο, απλώνουμε το πέστο από πάνω και τις σερβίρουμε ζεστές.Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μ. Γεωργιάδης, Φωτογραφίες: Studio M.