Μια υπέροχη καλοκαιρινή πίτα που στα κυκλαδίτικα νησιά φτιάχνουν κατά κόρον.
Υλικά
- 4 φλιτζάνια καρπούζι, καθαρισμένο από φλούδες και κουκούτσια
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι μέλι
- 1½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/3 φλιτζανιού σουσάμι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού κανέλλα
- ελαιόλαδο
Διαδικασία
Βήμα 1
Καβουρδίζετε για λίγο το αλεύρι σε αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά.
Βήμα 2
Πολτοποιείτε το καρπούζι με πιρούνι και το βάζετε σε βαθύ μπολ με το χυμό του. Το ανακατεύετε με τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μέλι και το αλάτι.
Βήμα 3
Αλείφετε τη φόρμα με μπόλικο λάδι και πασπαλίζετε τον πάτο με το μισό σουσάμι. Ρίχνετε από πάνω το μίγμα του καρπουζιού και το απλώνετε ομοιόμορφα. Πρέπει να έχει πάχος 2 εκ.
Βήμα 4
Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο σουσάμι και ψήνετε την καρπουζόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.
Βήμα 5
Βγάζετε την πίτα από το φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει και την πασπαλίζετε με κανέλα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb