Πανεύκολο και πεντανόστιμο, μαγειρεμένο ελαφριά με ελαιόλαδο, τη φέτα να δένει τη σάλτσα και το ούζο να δίνει την απαραίτητη καλοκαιρινή νότα στη γεύση!
Υλικά
- 50 γρ. ε.π. ελαιόλαδο
- 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. κριθαράκι μέτριο
- 4 κουτ. σούπας ούζο
- 200 γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο, προαιρετικά
- 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 650-700 γρ. ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών
- 150 γρ. σκληρή φέτα, κομμένη σε κύβους
- 2 κουτ. σούπας κάππαρη
- 50 γρ. πράσινες ελιές, σε φέτες
- 1 κουτ. σούπας βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας μάραθο, ψιλοκομμένο
- 8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Μερίδες: 4
Tips
- Μπορείτε να προσθέσετε και 4-5 ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες.
- Επειδή τα υλικά είναι αρκετά αλμυρά, να είστε προσεκτικοί με το αλάτι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε, σε μέτρια φωτιά, την πιπεριά, το κρεμμύδια και τα σκόρδα για 4΄. Προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3΄, σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε τις ντομάτες, το μπούκοβο, το θυμάρι, τη μουστάρδα και τη μισή ποσότητα από το νερό.
Βήμα 2
Μαγειρεύουμε σε μέτρια δυνατή φωτιά προσθέτοντας το νερό σταδιακά και ανακατεύοντας συχνά, περίπου για 20΄.
Βήμα 3
Περίπου 3΄ πριν αποσύρουμε προσθέτουμε τη φέτα, την κάππαρη, τις ελιές, τον βασιλικό, τον μάραθο, τα ντοματίνια και αποσύρουμε. Σερβίρουμε το κριθαρότο ζεστό με επιπλέον ψιλοκομμένο μάραθο και με μπούκοβο.