krepes-me-spanaki
clock icon
60'

Κρέπες με σπανάκι και τυριά

Υλικά

    Μερίδες: 4

    Για τις κρέπες

  • 1 συσκευασία Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ
  • 3 αυγά
  • 400 ml γάλα πλήρες
  • λίγο βούτυρο για το ψήσιμο
  • Για τη γέμιση

  • ½ κιλό σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. ανθότυρο, λιωμένο με το πιρούνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Για την μπεσαμέλ

  • 1 κουτί Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ  
  • 1 ½ λίτρο γάλα
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 100 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης ή άλλο πικάντικο τυρί (π.χ. γραβιέρα) τριμμένο για το πασπάλισμα

Γιορτινές κρέπες με τη γεμάτη γεύση των τυριών να «δένει» αρμονικά με το σπανάκι δίνοντας ένα εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα. Εύκολη και νόστιμη πρόταση και για τα επίσημα καλέσματα. Για εγγυημένο καλό αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ.

Ετοιμάζουμε το Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγανάκι και ρίχνουμε ένα τέταρτο φλιτζανιού από το χυλό. Με κυκλικές κινήσεις γυρίζουμε το τηγάνι για να απλωθεί το μίγμα και να καλύψει τον πάτο του. Το αφήνουμε στη φωτιά να ψηθεί για 1 λεπτό πριν γυρίσουμε  την κρέπα να ψηθεί και από την άλλη. Επαναλαμβάνουμε  τη διαδικασία μέχρι να φτιάξουμε όλες τις κρέπες, βουτυρώνοντας κάθε φορά το τηγανάκι. Τις αφήνουμε στην άκρη.

Φτιάχνουμε τη γέμιση: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του. Προσθέτουμε τον άνηθο και το ανθότυρο. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Γεμίζουμε τις κρέπες και τις τυλίγουμε σε ρολά.

Ετοιμάζουμε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.

Ψήνουμε τις κρέπες: Σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε  μια λεπτή στρώση μπεσαμέλ. Τοποθετούμε από πάνω τις κρέπες τη μία δίπλα στην άλλη με το άνοιγμα προς τα κάτω και τις περιχύνουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το λαδοτύρι και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά, μέχρι να λιώσουν και να ροδίσουν τα τυριά. Σερβίρουμε τα κανελόνια ζεστά.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jefferey

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε το Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 2

Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγανάκι και ρίχνουμε ένα τέταρτο φλιτζανιού από το χυλό. Με κυκλικές κινήσεις γυρίζουμε το τηγάνι για να απλωθεί το μίγμα και να καλύψει τον πάτο του. Το αφήνουμε στη φωτιά να ψηθεί για 1 λεπτό πριν γυρίσουμε  την κρέπα να ψηθεί και από την άλλη. Επαναλαμβάνουμε  τη διαδικασία μέχρι να φτιάξουμε όλες τις κρέπες, βουτυρώνοντας κάθε φορά το τηγανάκι. Τις αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 3

Φτιάχνουμε τη γέμιση: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του. Προσθέτουμε τον άνηθο και το ανθότυρο. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Γεμίζουμε τις κρέπες και τις τυλίγουμε σε ρολά.

Βήμα 4

Ετοιμάζουμε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.

Βήμα 5

Ψήνουμε τις κρέπες: Σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε  μια λεπτή στρώση μπεσαμέλ. Τοποθετούμε από πάνω τις κρέπες τη μία δίπλα στην άλλη με το άνοιγμα προς τα κάτω και τις περιχύνουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το λαδοτύρι και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά, μέχρι να λιώσουν και να ροδίσουν τα τυριά. Σερβίρουμε τα κανελόνια ζεστά.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jefferey