ψητη-κρεμα-με-φραουλες
clock icon
60'

Κρέμα με φράουλες στον φούρνο από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά

  • Για 8-10 άτομα
  • 500 γρ. γάλα
  • 125 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. κρόκοι αυγών (από 5 αυγά μεσαίου μεγέθους)
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • 130 γρ. φράουλες φρέσκες πολτοποιημένες
  • φράουλες κομμένες στη μέση ή στα τέσσερα

Το απόλυτο φρούτο της άνοιξης σε ένα γλυκό γεμάτο φραουλένια γεύση και χρώμα χαράς.

Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα
γάλακτος.

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους και το κορν φλάουρ. Πριν το
γάλα πάρει βράση, παίρνουμε το 1/3 και το αδειάζουμε στο μείγμα των
αυγών.

Ανακατεύουμε και το ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα του
γάλακτος που βράζει και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου η κρέμα
κοχλάσει. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τον πολτό φράουλας.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα καθαρό και κρύο σκεύος και σκεπάζουμε με
μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια του μείγματος. Αφήνουμε
στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά.

Ξαναχτυπάμε με το φτερό στο μίξερ έως ότου πετύχουμε μία λεία κρέμα.
Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα τσέρκι ή ταψί βουτυρωμένο και αλευρωμένο
διαμέτρου 20 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C-170°C
για 30΄-40΄.

Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με φράουλες

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα
γάλακτος.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους και το κορν φλάουρ. Πριν το
γάλα πάρει βράση, παίρνουμε το 1/3 και το αδειάζουμε στο μείγμα των
αυγών.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε και το ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα του
γάλακτος που βράζει και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου η κρέμα
κοχλάσει. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τον πολτό φράουλας.

Βήμα 4

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα καθαρό και κρύο σκεύος και σκεπάζουμε με
μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια του μείγματος. Αφήνουμε
στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά.

Βήμα 5

Ξαναχτυπάμε με το φτερό στο μίξερ έως ότου πετύχουμε μία λεία κρέμα.
Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα τσέρκι ή ταψί βουτυρωμένο και αλευρωμένο
διαμέτρου 20 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C-170°C
για 30΄-40΄.

Βήμα 6

Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με φράουλες