kouneli psito slider_181053950
clock icon
2:50'

Κουνέλι ψητό με σάλτσα μπίρας και μουστάρδας dijon

Υλικά

  • 1 κουνέλι σε μερίδες
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 400ml μπίρα
  • 50γρ. μουστάρδα Maille Dijon Originale
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ντομάτα σε κυβάκια
  • 1 λεμόνι σε φέτες
  • 1 ματσάκι φρέσκια ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Το κουνέλι με την μπίρα είναι ένας αναπάντεχα νόστιμος συνδυασμός. Η μουστάρδα Maille Dijon Originale με την ξεχωριστή της ένταση κάνει τη σάλτσα μοναδικά γευστική.

Αλατοπιπερώνετε τις μερίδες του κουνελιού και τις τοποθετείτε σε πυρίμαχο σκεύος.
Ξεφλουδίζετε τις δύο από τις 5 σκελίδες σκόρδου, τις κόβετε σε φετούλες και τις ανακατεύετε με την ντομάτα και λίγο αλατοπίπερο. Περιχύνετε με το μίγμα ντομάτας το κουνέλι. Ανακατεύετε τη μπίρα με το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα και περιχύνετε το φαγητό στο ταψί.
Μοιράζετε τις υπόλοιπες ολόκληρες σκελίδες του σκόρδου και τις φέτες του λεμονιού στο ταψί, μοιράζετε παντού και τα φυλλαράκια από 2 κλαράκια φρέσκιας ρίγανης και βάζετε το φαγητό στο ψυγείο για μια ώρα να μαριναριστεί.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βγάζετε το ταψί από το ψυγείο και το βάζετε στο φούρνο. Ψήνετε το φαγητό για μιαμιση ώρα, γυρίζοντας ενδιάμεσα τα κομμάτια του κουνελιού για να ψηθούν από όλες τις πλευρές.
Σερβίρετε το φαγητό συνοδεύοντας με τηγανιτές πατάτες ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.

Διαδικασία

Βήμα 1

Αλατοπιπερώνετε τις μερίδες του κουνελιού και τις τοποθετείτε σε πυρίμαχο σκεύος.

Βήμα 2

Ξεφλουδίζετε τις δύο από τις 5 σκελίδες σκόρδου, τις κόβετε σε φετούλες και τις ανακατεύετε με την ντομάτα και λίγο αλατοπίπερο. Περιχύνετε με το μίγμα ντομάτας το κουνέλι. Ανακατεύετε τη μπίρα με το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα και περιχύνετε το φαγητό στο ταψί.

Βήμα 3

Μοιράζετε τις υπόλοιπες ολόκληρες σκελίδες του σκόρδου και τις φέτες του λεμονιού στο ταψί, μοιράζετε παντού και τα φυλλαράκια από 2 κλαράκια φρέσκιας ρίγανης και βάζετε το φαγητό στο ψυγείο για μια ώρα να μαριναριστεί.

Βήμα 4

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βγάζετε το ταψί από το ψυγείο και το βάζετε στο φούρνο. Ψήνετε το φαγητό για μιαμιση ώρα, γυρίζοντας ενδιάμεσα τα κομμάτια του κουνελιού για να ψηθούν από όλες τις πλευρές.

Βήμα 5

Σερβίρετε το φαγητό συνοδεύοντας με τηγανιτές πατάτες ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.