salata me kotopoulo_SLIDER
clock icon
50'

Κοτοσαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης και καρύδια

Υλικά

    Για τη σαλάτα

  • 3 φλιτζάνια βραστό κοτόπουλο Νιτσιάκος, ξεκοκαλισμένο, σε μικρά κομματάκια
  • 2 πατάτες βραστές, σε κυβάκια
  • 1 αβοκάντο, σε κυβάκια
  • 5 πιπεριές Φλωρίνης, ψημένες, ξεφλουδισμένες
  • ½ φλιτζάνι καρυδόψιχα τριμμένη μέτρια στο multi
  • 4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • Για τη σος

  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 κουτ. γλυκού σόγια σος
  • ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Μια σαλάτα τόσο χορταστική, χάρη στο κοτόπουλο Νιτσιάκος, που μπορεί άνετα να σταθεί στο τραπέζι και ως ένα ελαφρύ γεύμα.

Βάζετε όλα τα υλικά της σαλάτας σε μπολ σερβιρίσματος.
Χτυπάτε στο multi τα υλικά της σος, περιχύνετε και ανακατεύετε καλά τη σαλάτα την τελευταία στιγμή πριν τη σερβίρετε.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε όλα τα υλικά της σαλάτας σε μπολ σερβιρίσματος.

Βήμα 2

Χτυπάτε στο multi τα υλικά της σος, περιχύνετε και ανακατεύετε καλά τη σαλάτα την τελευταία στιγμή πριν τη σερβίρετε.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή