kotosalata
clock icon
30'

Κοτοσαλάτα με κράνμπερις και εστραγκόν

Υλικά

  • 800γρ. κοτόπουλο βρασμένο ή ψημένο
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
  • 6 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζανιού κράνμπερις
  • ποικιλία από πράσινα σαλατικά (μαρούλι, ρόκα, λόλα, παντζαρόφυλλα), καλά πλυμμένα και χοντροκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips

  • Αν θέλετε, προσθέτετε και άλλα υλικά της αρεσκείας σας.
  • Το μίγμα με το κοτόπουλο μπορεί να σερβιριστεί επίσης ως γέμισηγια σάντουιτς, ως wrap με μαρούλι ή ακόμα και πάνω σε κράκερ.

Αυτή η κοτοσαλάτα θα γίνει η αγαπημένη σας γέμιση για σάντουιτς και wraps.

Ψήνετε το κοτόπουλο σε αντικολλητικό τηγάνι ή το βράζετε και στη συνέχεια το κόβετε σε κομμάτια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης και κοτόπουλο ψητό που έχει περισσέψει.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το κοτόπουλο με το σέλερι, τη μαγιονέζα, το εστραγκόν, τα κράνμπερις, αλάτι και πιπέρι.
Βάζετε τις πρασινάδες σε σαλατιέρα, προσθέτετε από πάνω τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Στέλιος Κρεββατόπουλος

Διαδικασία

Βήμα 1

Ψήνετε το κοτόπουλο σε αντικολλητικό τηγάνι ή το βράζετε και στη συνέχεια το κόβετε σε κομμάτια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης και κοτόπουλο ψητό που έχει περισσέψει.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το κοτόπουλο με το σέλερι, τη μαγιονέζα, το εστραγκόν, τα κράνμπερις, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3

Βάζετε τις πρασινάδες σε σαλατιέρα, προσθέτετε από πάνω τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Στέλιος Κρεββατόπουλος