Στα ζουμερά, καλοψημένα παϊδάκια λίγοι αντιστέκονται… Τα καρυκεύουμε και τα ραντίζουμε με ρετσίνα και με μια τηγανιά πατάτες μπαίνουν με άνεση στα καλύτερα ελληνικά #foodporn.
Υλικά
- 1 κοτόπουλο, σε παϊδάκια
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
- ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
- 2 κουτ. σούπας θυμάρι
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι ρετσίνα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180oC. Τοποθετείτε τα παϊδάκια του κοτόπουλου σε ένα ταψί και τα αλατοπιπερώνετε καλά.
Βήμα 2
Σε ένα βαζάκι με καπάκι ρίχνετε το λιωμένο σκόρδο, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών. Κλείνετε το καπάκι και χτυπάτε καλά τα υλικά σας να γίνουν ένα πηχτό μίγμα. Με αυτό περιχύνετε το κοτόπουλο στο ταψί και ανακατεύετε λίγο να πάει παντού.
Βήμα 3
Ραντίζετε από πάνω τη ρετσίνα και βάζετε το ταψί στο φούρνο. Ψήνετε για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο, ανακατεύοντάς το συχνά και γυρίζοντάς το από όλες τις πλευρές. Σερβίρετε τα παϊδάκια του κοτόπουλου ζεστά μαζί με τηγανητές πατάτες.
Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food Styling: Αντωνία Κατή