Μία συνταγή ιδανική για τις ημέρες που ο χρόνος μάς πιέζει και θέλουμε να ετοιμάσουμε ένα πιάτο εύκολο και νόστιμο. Φτιάχνουμε, λοιπόν, κοτόπουλο με ζυμαρικά, χρησιμοποιώντας προϊόντα Arla και Lurpak.

Υλικά
- 500 γρ. παπαρδέλες
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, σε λεπτές λωρίδες
- 50 γρ. Lurpak Soft αλατισμένο
- 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 200 ml Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης
- 50 γρ. Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί τριμμένο
- 100 γρ. φρέσκο σπανάκι, πλυμένο χοντροκομμένο
- λίγο μοσχοκάρυδο ή σκόρδο σε σκόνη για έξτρα άρωμα
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Μερίδες: 4
Tips
- Αν θέλουμε πιο σκορδάτη γεύση, προσθέτουμε 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο στο σοτάρισμα του κοτόπουλου.
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το σπανάκι με ρόκα ή kale αν το προτιμάμε
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζουμε τις παπαρδέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente. Τις στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό τους στην άκρη.
Βήμα 2
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το Lurpak Soft σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βήμα 3
Προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές και να ψηθεί καλά (περίπου 6'-8').
Βήμα 4
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί ελαφρώς. Ρίχνουμε την Arla Κρέμα Γάλακτος και αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση για 2'-3' μέχρι να αρχίσει να δένει ελαφρά.
Βήμα 5
Προσθέτουμε το Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει βελούδινη η σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά, για πιο ζουμερό αποτέλεσμα.
Βήμα 6
Τέλος, ρίχνουμε μέσα τις παπαρδέλες και ανακατεύουμε καλά να καλυφθούν με τη σάλτσα.
Βήμα 7
Σερβίρουμε ζεστό, με extra Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί από πάνω και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.