Pasta,Alfredo,With,Chicken,,Spinach,And,Cheese.,Italian,Food
clock icon
40'

Κοτόπουλο με ζυμαρικά

Υλικά

Tips

  • Αν θέλουμε πιο σκορδάτη γεύση, προσθέτουμε 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο στο σοτάρισμα του κοτόπουλου.
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το σπανάκι με ρόκα ή kale αν το προτιμάμε

Μία συνταγή ιδανική για τις ημέρες που ο χρόνος μάς πιέζει και θέλουμε να ετοιμάσουμε ένα πιάτο εύκολο και νόστιμο. Φτιάχνουμε, λοιπόν, κοτόπουλο με ζυμαρικά, χρησιμοποιώντας προϊόντα Arla και Lurpak.

Βράζουμε τις παπαρδέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente. Τις στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό τους στην άκρη.

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το Lurpak Soft σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές και να ψηθεί καλά (περίπου 6'-8').

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί ελαφρώς. Ρίχνουμε την Arla Κρέμα Γάλακτος και αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση για 2'-3' μέχρι να αρχίσει να δένει ελαφρά.

Προσθέτουμε το Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει βελούδινη η σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά, για πιο ζουμερό αποτέλεσμα.

Τέλος, ρίχνουμε μέσα τις παπαρδέλες και ανακατεύουμε καλά να καλυφθούν με τη σάλτσα.

Σερβίρουμε ζεστό, με extra Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί από πάνω και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τις παπαρδέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente. Τις στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό τους στην άκρη.

Βήμα 2

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το Lurpak Soft σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές και να ψηθεί καλά (περίπου 6'-8').

Βήμα 4

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί ελαφρώς. Ρίχνουμε την Arla Κρέμα Γάλακτος και αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση για 2'-3' μέχρι να αρχίσει να δένει ελαφρά.

Βήμα 5

Προσθέτουμε το Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει βελούδινη η σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά, για πιο ζουμερό αποτέλεσμα.

Βήμα 6

Τέλος, ρίχνουμε μέσα τις παπαρδέλες και ανακατεύουμε καλά να καλυφθούν με τη σάλτσα.

Βήμα 7

Σερβίρουμε ζεστό, με extra Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί από πάνω και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.