Ένα νόστιμο και θρεπτικό φαγητό, ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι.
Υλικά
- 1-1½ κιλό σπανάκι πλυμένο, καθαρισμένο
- 4 μπούτια κοτόπουλου ολόκληρα
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 50γρ. πελτέ ντομάτας
- 200ml ζωμό κοτόπουλου (ή νερό)
- 50ml ελαιόλαδο
- ½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips
- Στη Κύπρο στο τέλος προσθέτουν και λεμόνι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Αλατίζετε το κοτόπουλο. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα το σοτάρετε σε δυνατή φωτιά με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδοκοκκινήσει και από τις δύο μεριές.
Βήμα 2
Αφαιρείτε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρετε για αλλά 2 λεπτά και προσθέτετε το σπανάκι. Ανακατεύετε το σπανάκι για να μαραθεί για 3-4 λεπτά.
Βήμα 3
Διαλύετε τον πελτέ ντομάτας στον ζωμό κοτόπουλου και τον προσθέτετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε επίσης τα μπούτια του κοτόπουλου.
Βήμα 4
Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζετε για 35-40 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί και η σάλτσα να δέσει.
Βήμα 5
Απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε τον μάραθο και αλατοπιπερώνετε.