Ένα φαγητό με μοναδική γεύση και χρώμα που αποδίδονται στον κουρκουμά. Το basmati είναι μια πολύ καλή επιλογή για να το συνοδεύσετε, η δική μας πρότασή όμως είναι με πλιγούρι, σπασμένο σιτάρι δηλαδή.
Υλικά
- 1 κοτόπουλο (1.200γρ.), σε μερίδες
- 1 κουτ. σούπας κουρκουμά
- 2 κολοκυθάκια, σε ροδέλες
- 1 πιπεριά κόκκινη, σε κομματάκια
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1/3 φλιτζανιού ντοματάκια κονκασέ, λιωμένα
- 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας ή ζωμό λαχανικών
- 2 λεμόνια
- μαϊντανό για γαρνίρισμα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε μια μαρινάδα ανακατεύοντας το γάλα καρύδας με το χυμό των λεμονιών, τον κουρκουμά και το λιωμένο σκόρδο. Βυθίζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα μαρινάρετε για 3-4 ώρες στο ψυγείο.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος τα κολοκυθάκια και την πιπεριά. Τα σκεπάζετε με τα λιωμένα ντοματάκια και αλατοπιπερώνετε.
Βήμα 3
Τοποθετείτε από πάνω τα μαριναρισμένα κομμάτια του κοτόπουλου, περιχύνετε με τη μαρινάδα και ψήνετε για 40-50 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών του κοτόπουλου). Σερβίρετε το φαγητό με πλιγούρι και γαρνίρετε με φυλλαράκια μαϊντανού.
Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food Styling: Aντωνία Κατή