kotopoulo me kourkoyma.olivemagazine.gr
clock icon
60'

Κοτόπουλο με κουρκουμά

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο (1.200γρ.), σε μερίδες
  • 1 κουτ. σούπας κουρκουμά
  • 2 κολοκυθάκια, σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε κομματάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1/3 φλιτζανιού ντοματάκια κονκασέ, λιωμένα
  • 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας ή ζωμό λαχανικών
  • 2 λεμόνια
  • μαϊντανό για γαρνίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ένα φαγητό με μοναδική γεύση και χρώμα που αποδίδονται στον κουρκουμά. Το basmati είναι μια πολύ καλή επιλογή για να το συνοδεύσετε, η δική μας πρότασή όμως είναι με πλιγούρι, σπασμένο σιτάρι δηλαδή.

Ετοιμάζετε μια μαρινάδα ανακατεύοντας το γάλα καρύδας με το χυμό των λεμονιών, τον κουρκουμά και το λιωμένο σκόρδο. Βυθίζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα μαρινάρετε για 3-4 ώρες στο ψυγείο.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος τα κολοκυθάκια και την πιπεριά. Τα σκεπάζετε με τα λιωμένα ντοματάκια και αλατοπιπερώνετε.

Τοποθετείτε από πάνω τα μαριναρισμένα κομμάτια του κοτόπουλου, περιχύνετε με τη μαρινάδα και ψήνετε για 40-50 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών του κοτόπουλου). Σερβίρετε το φαγητό με πλιγούρι και γαρνίρετε με φυλλαράκια μαϊντανού.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food Styling: Aντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε μια μαρινάδα ανακατεύοντας το γάλα καρύδας με το χυμό των λεμονιών, τον κουρκουμά και το λιωμένο σκόρδο. Βυθίζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα μαρινάρετε για 3-4 ώρες στο ψυγείο.

Βήμα 2

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος τα κολοκυθάκια και την πιπεριά. Τα σκεπάζετε με τα λιωμένα ντοματάκια και αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 3

Τοποθετείτε από πάνω τα μαριναρισμένα κομμάτια του κοτόπουλου, περιχύνετε με τη μαρινάδα και ψήνετε για 40-50 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών του κοτόπουλου). Σερβίρετε το φαγητό με πλιγούρι και γαρνίρετε με φυλλαράκια μαϊντανού.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food Styling: Aντωνία Κατή