Ο αρακάς είναι από μόνος του ένα εξαιρετικό λαδερό, αν, όμως, του προσθέσετε κοτόπουλο και κολοκυθάκια έχετε ένα ακόμη πιο νόστιμο και χορταστικό πιάτο. Χρησιμοποιήστε ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ για καλύτερο αποτέλεσμα!
Αλατοπιπερώνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Ζεσταίνετε σε φαρδιά κατσαρόλα λίγο από το ελαιόλαδο και ροδίζετε σε δύο δόσεις τα κομμάτια του κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε στην άκρη σε πιατέλα.
Σοτάρετε στο ίδιο λάδι (προσθέτετε και λίγο επιπλέον αν χρειάζεται) τα κολοκυθάκια και τα βγάζετε κι αυτά στην άκρη. Προσθέτετε στην ίδια κατσαρόλα το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σοτάρετε για 3-4 λεπτά και ρίχνετε τον αρακά κατευθείαν από το πακέτο ανακατεύοντας πού και πού μέχρι να πάρει βράση.
Προσθέτετε τότε την ντομάτα, αλατοπίπερο και τα κομμάτια του κοτόπουλου. Ενδιάμεσα τοποθετείτε και τα κολοκυθάκια. Συμπληρώνετε με ζεστό νερό μέχρι να μισοσκεπαστούν τα λαχανικά, πασπαλίζετε με το μισό άνηθο και, αφού πάρει μια δυνατή βράση το φαγητό, χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι. Αφήνετε να σιγοβράσει για ένα μισάωρο ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα του.
Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα πασπαλίζοντας με επιπλέον ψιλοκομμένο άνηθο.
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή
Διαδικασία
Βήμα 1
Αλατοπιπερώνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Ζεσταίνετε σε φαρδιά κατσαρόλα λίγο από το ελαιόλαδο και ροδίζετε σε δύο δόσεις τα κομμάτια του κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε στην άκρη σε πιατέλα.
Βήμα 2
Σοτάρετε στο ίδιο λάδι (προσθέτετε και λίγο επιπλέον αν χρειάζεται) τα κολοκυθάκια και τα βγάζετε κι αυτά στην άκρη. Προσθέτετε στην ίδια κατσαρόλα το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σοτάρετε για 3-4 λεπτά και ρίχνετε τον αρακά κατευθείαν από το πακέτο ανακατεύοντας πού και πού μέχρι να πάρει βράση.
Βήμα 3
Προσθέτετε τότε την ντομάτα, αλατοπίπερο και τα κομμάτια του κοτόπουλου. Ενδιάμεσα τοποθετείτε και τα κολοκυθάκια. Συμπληρώνετε με ζεστό νερό μέχρι να μισοσκεπαστούν τα λαχανικά, πασπαλίζετε με το μισό άνηθο και, αφού πάρει μια δυνατή βράση το φαγητό, χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι. Αφήνετε να σιγοβράσει για ένα μισάωρο ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα του.
Βήμα 4
Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα πασπαλίζοντας με επιπλέον ψιλοκομμένο άνηθο.
Βήμα 5
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή