Ένα πολύχρωμο και πληθωρικό πιάτο στην εμφάνιση αλλά και στη γεύση, καθώς συνδυάζει κοτόπουλο με αρκετά λαχανικά για ένα νόστιμο και ελαφρύ πλήρες γεύμα, ιδιαίτερα θρεπτικό και εύκολο στην παρασκευή.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 4 φιλέτα από μπουτάκια κοτόπουλου
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο σε ροδέλες
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης σε ροδέλες
- 1 πράσινη πιπεριά κέρατο σε ροδέλες
- 150 γρ. καρότο σε ροδέλες
- 370 γρ. σάλτσα τριμμένης τομάτας
- 450 γρ. αρακά κατεψυγμένο
- 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
- 150 γρ. νερό βραστό
Διαδικασία
Βήμα 1
Προετοιμάζετε τα λαχανικά: Κόβετε τις πιπεριές σε ροδέλες, το πράσο επίσης σε ροδέλες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Βήμα 2
Σοτάρετε το κοτόπουλο: Σε ταβά, βάζετε λίγο ελαιόλαδο να κάψει σε υψηλή ένταση και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα και απ’ τις δυο πλευρές του, περίπου 3-4’ την κάθε πλευρά. Το αφαιρείτε σε μπολ.
Βήμα 3
Σοτάρετε τα λαχανικά: Χαμηλώνετε τη ένταση στη μέση ή και πιο χαμηλά, ώστε να σοτάρετε τα λαχανικά σε ήπια θερμοκρασία για να μελώσουν. Ρίχνετε λοιπόν κρεμμύδι, πράσο και πιπεριές και στη συνέχεια το καρότο. Τα σοτάρετε παρέα για περίπου 10’.
Βήμα 4
Μαγειρεύετε το κοτόπουλο και τον αρακά: Προσθέτετε πίσω το κοτόπουλο στα λαχανικά και ρίχνετε μαζί τον αρακά με τα 150 ml βραστό νερό για να μαγειρευτούν για 10’.
Βήμα 5
Ολοκληρώνετε τη σάλτσα: Προσθέτετε τη σάλτσα τομάτας, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και άνηθο και αφήνετε για άλλα 10’ περίπου, μέχρι να πήξει η σάλτσα.