Αν είστε λάτρεις των εθνικών γεύσεων, αυτή η μαροκινή συνταγή θα μπει στη λίστα σας!
Υλικά
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 300γρ. Αlesto Selection Αμύγδαλα
- 400γρ. κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 6 κουτ. σούπας Ηλιέλαιο Vita d' Or
- 350γρ. κους-κους
- 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 στίγματα ζαφορά
- αλάτι, πιπέρι άσπρο
Για τη μαρινάδα
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε μπολ, προσθέτετε τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύετε. Αφήνετε το μπολ σκεπασμένο στο ψυγείο για μια ώρα.
Βήμα 2
Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα σοτάρετε με τις 2 κουταλιές από το λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Προσθέτετε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και μαγειρεύετε για μισή ώρα.
Βήμα 3
Σε ξεχωριστό τηγάνι σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά με το υπόλοιπο σπορέλαιο τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε τα αμύγδαλα. Συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να γίνουν χρυσά.
Βήμα 4
Βάζετε το ζωμό του κοτόπουλου σε κατσαρόλα να πάρει βράση και το κους κους σε ένα μπολ. Ρίχνετε καυτό το ζωμό στο κους κους, αλατίζετε και ανακατεύετε. Σκεπάζετε το μπολ με πετσέτα βαμβακερή κι αφήνετε να απορροφήσει το ζωμό και να φουσκώσει. Τότε αφρατεύετε το κους κους ανακατεύοντας με πιρούνι. Σερβίρετε το κους κους σε πιατέλα, από πάνω βάζετε τα φιλέτα του κοτόπουλου κι από πάνω τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τα αμύγδαλα.