Μαγειρευτό κοκκινιστό κατσαρόλας που αγαπά όλη η οικογένεια, όπου το κοτόπουλο με το κριθαράκι ολικής, συνθέτουν ένα φαγητό χορταστικό, νόστιμο και πιο ελαφρύ.
Υλικά
- 600 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι, κομμένο σε μικρές μπουκιές
- ½ κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 καρότα
- 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 2 σφηνάκια λευκό ξηρό κρασί
- 1 κουτί ντοματοχυμό ή 1 συσκευασία κονκασέ
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
- 1 φύλλο δάφνη
- 1 λίτρο νερό ή ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή ψυγείου
- πιπέρι
- 300 γρ. κριθαράκι ολικής αλέσεως
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 2΄-3΄, μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Βήμα 2
Προσθέτουμε την ντομάτα (χυμό και πελτέ), τη δάφνη, το νερό (ή ζωμό) και ελάχιστο πιπέρι. Ανακατεύουμε, κλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 15΄. Προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε ελαφρά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 10΄-15΄, μέχρι να βράσει το κριθαράκι και να χυλώσει το φαγητό.
Styling: Κ. Λυκουρέση- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M