Θρεπτικό και υγιεινό φαγητό, που ετοιμάζετε στο πι και φι και αρέσει πολύ και στα παιδιά.
Υλικά
- 4 φιλέτα κοτόπουλου σε μπουκίτσες
- 1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο σε κυβάκια
- 1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
- 1 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
- 2 κολοκυθάκια σε κυβάκια
- 1 πατάτα σε κυβάκια
- 1 κοτσάνι σέλερι σε ροδέλες
- ½ φλιτζανάκι του καφέ χυμό λεμόνι
- 1-2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 1 κουτ. σούπας γεμάτη κορνφλάουρ
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο, μέχρι να πάρει ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.Βήμα 2
Προσθέτετε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το καρότο, τις πιπεριές σε κυβάκια, τα κολοκυθάκια, την πατάτα, και το σέλερι. Συνεχίζετε να σοτάρετε για 5 λεπτά ακόμη, ανακινώντας συχνά το τηγάνι.Βήμα 3
Σβήνετε το φαγητό με το χυμό λεμόνι και προσθέτετε τη μουστάρδα, το μέλι και ½ φλιτζάνι ζεστό νερό.Βήμα 4
Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά, προσθέτετε το κορνφλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό και αφήνετε να πάρει μια βράση ακόμη για να πήξει η σάλτσα. Τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά, ανακατεύετε μέσα τον μαϊντανό και σερβίρετε.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey