lachanoruzo-anoigma
clock icon
60'

Κοκκινιστό λαχανόρυζο με σουμάκ, πιπεριά, κύμινο και κόλιανδρο

Υλικά

  • 80 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. λευκό λάχανο, χοντροκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 πράσα, ψιλοκομμένα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένη σε κύβους
  • 60 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 4 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. τριμμένες ντομάτες
  • ½ κουτ. γλυκού σουμάκ
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού πάπρικα
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο
  • ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σε σκόνη
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Το λάχανο είναι ένα από τα χειμερινά λαχανικά που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε νόστιμες συνταγές. Σε αυτή τη συνταγή μελώνει στην κατσαρόλα σε πλούσια σάλτσα ντομάτας, δίνοντας ένα πιάτο βαθιάς νοστιμιάς.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λάχανο για 5΄. Αλατίζουμε ελαφρά, ρίχνουμε 400 ml νερό και μαγειρεύουμε να στεγνώσει.

Κατόπιν προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα πράσα και την πιπεριά, σοτάρουμε για 5', προσθέτουμε το ρύζι και τον πελτέ. Ανακατεύουμε για 2', προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, την ντομάτα, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και 400 ml ζεστό νερό. Μαγειρεύουμε για 20', ανακατεύοντας τακτικά. Σερβίρουμε το λαχανόρυζο ζεστό με λίγο σουμάκ και φύλλα μαϊντανού.

Φωτογραφία, Food styling: Εύα Μονοχάρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λάχανο για 5΄. Αλατίζουμε ελαφρά, ρίχνουμε 400 ml νερό και μαγειρεύουμε να στεγνώσει.

Βήμα 2

Κατόπιν προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα πράσα και την πιπεριά, σοτάρουμε για 5', προσθέτουμε το ρύζι και τον πελτέ. Ανακατεύουμε για 2', προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, την ντομάτα, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και 400 ml ζεστό νερό. Μαγειρεύουμε για 20', ανακατεύοντας τακτικά. Σερβίρουμε το λαχανόρυζο ζεστό με λίγο σουμάκ και φύλλα μαϊντανού.

Φωτογραφία, Food styling: Εύα Μονοχάρη