Ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου φτιάχνει τα αγαπημένα μας κεφτεδάκια και τα ψήνει στον φούρνο. Υπέροχα, αρωματικά, τραγανά και ανάλαφρα κεφτεδάκια, ιδανικά για κάθε τραπέζι.
Υλικά
- 5 φέτες ξερό ψωμί
- 600 γρ. χοιρινό κιμά
- 400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 4-5 κλωνάρια δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 20 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
- λίγη ξερή ρίγανη
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ανθό αλατιού
Διαδικασία
Βήμα 1
Μουσκεύουμε το ψωμί και το στύβουμε καλά. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μπασίνα και τα ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες και κατόπιν το πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια, τα οποία τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.Βήμα 2
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα και ψήνουμε τα κεφτεδάκια για περίπου 20΄. Σερβίρουμε ζεστά ή και κρύα.Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: M. Γεωργιάδης, Φωτογραφίες Studio M