Μια ωραία πρόταση για bbq στον κήπο, αν ο καιρός το επιτρέπει ή εναλλακτικά για τη σχάρα του φούρνου μας. Για χαλαρές καλοκαιρινές βραδιές με φίλους! H προσθήκη καυτερής καπνιστής πάπρικας και ανανά δίνουν στο κοτόπουλο μια πιο εξωτική γεύση.
Υλικά
- Μερίδες: 6
- 1 κουτ. σούπας καυτερή καπνιστή πάπρικα
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1/2 λεμόνι, τον χυμό
- 5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
- 12 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, σε κομμάτια των 3 εκ.
- 2 κουτ. σούπας σουσάμι ελαφρώς καβουρδισμένο
- 1-2 πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες
- βρασμένο bio ρύζι μπασμάτι golden sun για συνοδεία
- 1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη μαλακή
- 1 λάιμ, τον χυμό
- 1 ώριμο ανανά, καθαρισμένο, κομμένο σε χοντρές φέτες
Για τον ανανά
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στην υψηλότερη θερμοκρασία ή το bbq ή έχουμε έτοιμα τα κάρβουνα και τη σχάρα μας. Αναμειγνύουμε την πάπρικα με το σκόρδο, το λεμόνι και το ελαιόλαδο μαζί με λίγο αλάτι.
Βήμα 2
Αλείφουμε το κοτόπουλο με το μείγμα και αφήνουμε να μαριναριστεί για 15΄.Στο μεταξύ σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τη ζάχαρη με το λάιμ, ρίχνουμε τον ανανά μέσα και ανακατεύουμε να πάει το μείγμα παντού.
Βήμα 3
Ψήνουμε τις φέτες ανανά μέχρι να καραμελώσουν και από τις δύο πλευρές και να μαυρίσουν ελαφρώς. Κόβουμε σε κύβους μόλις κρυώσει και μπορούμε να τα πιάσουμε με τα χέρια μας.
Βήμα 4
Περνάμε το κοτόπουλο σε έξι σουβλάκια εναλλάξ με τον ανανά και ψήνουμε μέχρι να ψηθεί το κρέας καλά.Γαρνίρουμε τα σουβλάκια με σουσάμι, καυτερές πιπεριές και συνοδεύουμε με το ρύζι.