kebab-giaourtlou-anoigma
clock icon
50'

Κεμπάπ γιαουρτλού με ψητές πιπεριές

Υλικά

    Μερίδες: 4

    Για τα μπιφτεκάκια

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, πολτοποιημένο με το ζουμί τους
  • 3/4 κουτ. γλυκού κύμινο
  • • 1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι, τριμμένο
  • 1 ½ κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, τριμμένο
  • 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουτ. γλυκού σουμάκ, προαιρετικά
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή 1 ½ κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι
  • Επιπλέον χρειαζόμαστε

  • 4 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 κουτ. σούπας τοματοπελτέ
  • 2-3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
  • 1/4 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • Για το σερβίρισμα

  • γιαούρτι
  • πίτες για σουβλάκι
  • μαϊντανό

Tips

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ανάμεικτο κιμά μοσχάρι και πρόβειο.
  • Από τα μπαχαρικά χρησιμοποιούμε κυρίως την πάπρικα και το κύμινο, τα υπόλοιπα είναι προαιρετικά, αν και δίνουν τη χαρακτηριστική γεύση στον κιμά.

Το αγαπημένο όλων, γιαουρτλού, φτιάχνεται σε πολύ γρήγορο χρόνο και με απόλυτη επι- τυχία στο air fryer, τη σάλτσα ψητής κόκκινης πιπεριάς θα την εκτιμήσετε ιδιαίτερα για τη γλύκα της και θα την αξιοποιήσετε και σε άλλες συνταγές.

Κιμάς: Σε ένα μπολ ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και αν έχουμε χρόνο τοποθετούμε στο ψυγείο για 20΄. Κατόπιν, τον πλάθουμε σε μακρόστενα μπιφτεκάκια.

Στο καλάθι του air fryer τοποθετούμε τις πιπεριές και τις ψήνουμε για 20΄ στους 180°C. Πολτοποιούμε τις ζεστές πιπεριές (αν προτιμάμε, τις ξεφλουδίζουμε) με τον τοματοπελτέ, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε τα μπιφτεκάκια για 8΄-10΄ στους 175°C στο air fryer και ζεσταίνουμε και τις πίτες σε αυτό.

Σερβίρουμε τα μπιφτεκάκια σε πιατέλα με ζεσταμένες και κομμένες τις πίτες. Περιχύνουμε με τη σάλτσα πιπεριάς, προσθέτοντας 3-4 κουταλιές γιαούρτι και μαϊντανό.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Κιμάς: Σε ένα μπολ ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και αν έχουμε χρόνο τοποθετούμε στο ψυγείο για 20΄. Κατόπιν, τον πλάθουμε σε μακρόστενα μπιφτεκάκια.

Βήμα 2

Στο καλάθι του air fryer τοποθετούμε τις πιπεριές και τις ψήνουμε για 20΄ στους 180°C. Πολτοποιούμε τις ζεστές πιπεριές (αν προτιμάμε, τις ξεφλουδίζουμε) με τον τοματοπελτέ, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε τα μπιφτεκάκια για 8΄-10΄ στους 175°C στο air fryer και ζεσταίνουμε και τις πίτες σε αυτό.

Βήμα 3

Σερβίρουμε τα μπιφτεκάκια σε πιατέλα με ζεσταμένες και κομμένες τις πίτες. Περιχύνουμε με τη σάλτσα πιπεριάς, προσθέτοντας 3-4 κουταλιές γιαούρτι και μαϊντανό.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη