Το αγαπημένο όλων, γιαουρτλού, φτιάχνεται σε πολύ γρήγορο χρόνο και με απόλυτη επι- τυχία στο air fryer, τη σάλτσα ψητής κόκκινης πιπεριάς θα την εκτιμήσετε ιδιαίτερα για τη γλύκα της και θα την αξιοποιήσετε και σε άλλες συνταγές.
Υλικά
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, πολτοποιημένο με το ζουμί τους
- 3/4 κουτ. γλυκού κύμινο
- • 1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι, τριμμένο
- 1 ½ κουτ. γλυκού πάπρικα
- 1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, τριμμένο
- 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1/4 κουτ. γλυκού σουμάκ, προαιρετικά
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή 1 ½ κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι
- 4 πιπεριές Φλωρίνης
- 1 κουτ. σούπας τοματοπελτέ
- 2-3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
- 1/4 κουτ. γλυκού ρίγανη
- μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
- γιαούρτι
- πίτες για σουβλάκι
- μαϊντανό
Μερίδες: 4
Για τα μπιφτεκάκια
Επιπλέον χρειαζόμαστε
Για το σερβίρισμα
Tips
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ανάμεικτο κιμά μοσχάρι και πρόβειο.
- Από τα μπαχαρικά χρησιμοποιούμε κυρίως την πάπρικα και το κύμινο, τα υπόλοιπα είναι προαιρετικά, αν και δίνουν τη χαρακτηριστική γεύση στον κιμά.
Διαδικασία
Βήμα 1
Κιμάς: Σε ένα μπολ ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και αν έχουμε χρόνο τοποθετούμε στο ψυγείο για 20΄. Κατόπιν, τον πλάθουμε σε μακρόστενα μπιφτεκάκια.
Βήμα 2
Στο καλάθι του air fryer τοποθετούμε τις πιπεριές και τις ψήνουμε για 20΄ στους 180°C. Πολτοποιούμε τις ζεστές πιπεριές (αν προτιμάμε, τις ξεφλουδίζουμε) με τον τοματοπελτέ, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε τα μπιφτεκάκια για 8΄-10΄ στους 175°C στο air fryer και ζεσταίνουμε και τις πίτες σε αυτό.
Βήμα 3
Σερβίρουμε τα μπιφτεκάκια σε πιατέλα με ζεσταμένες και κομμένες τις πίτες. Περιχύνουμε με τη σάλτσα πιπεριάς, προσθέτοντας 3-4 κουταλιές γιαούρτι και μαϊντανό.
Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη