Φτιάχνουμε τα καρότα…αλλιώς! Ετοιμάζουμε καροτοσαλάτα με τζίντζερ, κόλιανδρο και φιστίκια και απολαμβάνουμε νόστιμα και θρεπτικά.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 200 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κομμάτι τζίντζερ, καθαρισμένο και τριμμένο
- μισό ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
- 1 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών (σουμάκ, κανέλα, γαρίφαλο)
- 2 μοσχολέμονα, τον χυμό
- 1 κουτ. γλυκούκαστανή ζάχαρη
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 500 γρ. καρότα καθαρισμένα, κομμένα σε φέτες μισού εκ.
- 150 γρ. φιστίκια αράπικα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σάλτσα: Σε ένα πολυμιξεράκι βάζουμε όλα τα υλικά και ομογενοποιούμε, αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα καρότα για 10΄ να μαλακώσουν, αλλά όχι να
λιώσουν, σουρώνουμε και βάζουμε σε βαθύμπολ, περιχύνουμε με τη σάλτσα όσο είναι ακόμα ζεστά για να την απορροφήσουν.
Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio M