karamelomena_rodakina_small
clock icon
15'

Καραμελωμένα ροδάκινα με παγωτό βανίλια

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 λοβό βανίλιας, τα σποράκια
  • 4 ροδάκινα, κομμένα στα 2
  • 1 σφηνάκι ρούμι

Βάζουμε στο τηγάνι τα ροδάκινα κάνοντάς τα πιο γλυκά από ποτέ και συνοδεύουμε με παγωτό βανίλιας που ταιριάζει γάντι.

Σε τηγάνι μεγάλο ρίχνουμε τη ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε να λιώσει. Μόλις πάρει χρυσό χρώμα ενσωματώνουμε μέσα το βούτυρο. Προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Ρίχνουμε μέσα τα ροδάκινα και ανακατεύουμε για 5΄. Ρίχνουμε και το ρούμι. Μόλις εξατμιστεί είναι έτοιμα.

Για να σερβίρουμε, βάζουμε 2 μισά ροδάκινα σε κάθε πιάτο, 1 μπάλα παγωτό και λίγη από την καραμέλα στο σκεύος.

Συνταγές: Pastry Chef Μανώλης Παπαχρήστου (Emmanuel, Patisserie Fine) - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Φωτογραφίες: Studio Lm

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε τηγάνι μεγάλο ρίχνουμε τη ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε να λιώσει. Μόλις πάρει χρυσό χρώμα ενσωματώνουμε μέσα το βούτυρο. Προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Ρίχνουμε μέσα τα ροδάκινα και ανακατεύουμε για 5΄. Ρίχνουμε και το ρούμι. Μόλις εξατμιστεί είναι έτοιμα.

Βήμα 2

Για να σερβίρουμε, βάζουμε 2 μισά ροδάκινα σε κάθε πιάτο, 1 μπάλα παγωτό και λίγη από την καραμέλα στο σκεύος.

Συνταγές: Pastry Chef Μανώλης Παπαχρήστου (Emmanuel, Patisserie Fine) - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Φωτογραφίες: Studio Lm