Μια συνταγή για πατάτες γιαχνί με τα δυνατά αρώματα της κάππαρης και των λαχανικών.
Υλικά
- 70 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 500 γρ. κάππαρη ξαλμυρισμένη
- 2 πιπεριές πράσινες
- 600 γρ. φρέσκες ντομάτες, τριμμένες
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
- 1 μεγάλη πατάτα
- 1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι, τα φυλλαράκια
- 1 λεμόνι, το ξύσμα
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες μέχρι να μαλακώσει. Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 1΄ ακόμα, προσέχοντας μην καεί το σκόρδο.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τον πελτέ και τσιγαρίζουμε για 2΄. Κατόπιν προσθέτουμε την κάππαρη και τις πιπεριές κομμένες σε μικρούς κύβους, έπειτα την ντομάτα και την πάπρικα.
Βήμα 3
Ρίχνουμε την πατάτα κομμένη σε μέτρια κομμάτια και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν οι πατάτες και ταυτόχρονα να γλασάρει η σάλτσα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρέσκο θυμάρι και ξύσμα λεμονιού.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφία: Studio Lm