kapari giaxni xenakis
clock icon
60'

Κάππαρη γιαχνί με φρέσκια ντομάτα και πιπεριές

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 70 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 500 γρ. κάππαρη ξαλμυρισμένη
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 600 γρ. φρέσκες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι, τα φυλλαράκια
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα

Μια συνταγή για πατάτες γιαχνί με τα δυνατά αρώματα της κάππαρης και των λαχανικών.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες μέχρι να μαλακώσει. Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 1΄ ακόμα, προσέχοντας μην καεί το σκόρδο.

Προσθέτουμε τον πελτέ και τσιγαρίζουμε για 2΄. Κατόπιν προσθέτουμε την κάππαρη και τις πιπεριές κομμένες σε μικρούς κύβους, έπειτα την ντομάτα και την πάπρικα.

Ρίχνουμε την πατάτα κομμένη σε μέτρια κομμάτια και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν οι πατάτες και ταυτόχρονα να γλασάρει η σάλτσα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρέσκο θυμάρι και ξύσμα λεμονιού.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφία: Studio Lm

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες μέχρι να μαλακώσει. Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 1΄ ακόμα, προσέχοντας μην καεί το σκόρδο.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τον πελτέ και τσιγαρίζουμε για 2΄. Κατόπιν προσθέτουμε την κάππαρη και τις πιπεριές κομμένες σε μικρούς κύβους, έπειτα την ντομάτα και την πάπρικα.

Βήμα 3

Ρίχνουμε την πατάτα κομμένη σε μέτρια κομμάτια και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν οι πατάτες και ταυτόχρονα να γλασάρει η σάλτσα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρέσκο θυμάρι και ξύσμα λεμονιού.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφία: Studio Lm