Η κάππαρη, είτε είναι σε άλμη είτε σε χοντρό αλάτι, είναι πολύ αλμυρή και επηρεάζει την τελική γεύση του πιάτου όπου θα την προσθέσετε.  Γι’ αυτό τον λόγο, προτού τη χρησιμοποιήσετε, τη βάζετε για 5΄-10΄ σε ένα μπολ με κρύο νερό. Στη συνέχεια σουρώνετε, ξεπλένετε και πάλι με νερό βρύσης και είναι έτοιμη.

Τηγανητή κάππαρη
Συνήθως παίρνουμε την κάππαρη απευθείας από τα βαζάκια και είναι ιδανική προσθήκη σε σαλάτες, βινεγκρέτ, σε ψάρια, αλλά και σε όσπρια. Μπορούμε επίσης να την προσθέσουμε σε σάντουιτς με ντομάτα, σε ψητά λαχανικά, αλλά και σε μακαρονάδες. Μάλιστα, αν μαγειρευτεί μαζί με το φαγητό δίνει παραπάνω γεύση και ένταση στο σύνολο.

Ωστόσο, θα σας πούμε ότι όταν τηγανιστεί κιόλας η γεύση της πραγματικά απογειώνεται. Όταν τα μπουμπούκια της κάππαρης έρχονται σε επαφή με το καυτό λάδι ανοίγουν «ανθίζοντας» σίγα-σιγά. Παράλληλα, εσωτερικά διατηρούνται ζουμερά, ενώ εξωτερικά γίνονται τραγανά. Για να πετύχουμε την τέλεια τηγανητή κάππαρη υπάρχουν κάποια βήματα, που πρέπει να ακολουθήσουμε. Δείτε πώς να τηγανίσετε τέλεια την κάππαρη.