Gemista_Pilafi
clock icon
45'

Ριζότο σαν γεμιστά: το αγαπημένο μας καλοκαιρινό πιλάφι

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • 100 ml ε. π. ελαιόλαδο
  • 1 μικρή μελιτζάνα, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κολοκύθι, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη στον τρίφτη
  • 500 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες & τριμμένες στον τρίφτη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο ανθό αλατιού
  • λίγο άσπρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Μια παραλλαγή καλοκαιρινού πιάτου, που είναι συνυφασμένο με το ελληνικό καλοκαίρι.

Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Μόλις κάψει προσθέτουμε τη μελιτζάνα και το κολοκύθι σοτάροντάς τα ελαφρά να μαλακώσουν. Κατόπιν προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ρύζι. Τα σοτάρουμε όλα μαζί και προσθέτουμε την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε τα μυρωδικά, βάζουμε 1 λίτρο νερό, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 14΄ περίπου ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Όταν είναι έτοιμο το φαγητό, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το πιλάφι να σταθεί για λίγα λεπτά. Σερβίρουμε το πιλάφι ζεστό και το συνοδεύουμε με φέτα.

Styling: Elena Jeffrey | Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης | Φωτογραφίες: Studio M

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Μόλις κάψει προσθέτουμε τη μελιτζάνα και το κολοκύθι σοτάροντάς τα ελαφρά να μαλακώσουν. Κατόπιν προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ρύζι. Τα σοτάρουμε όλα μαζί και προσθέτουμε την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα μυρωδικά, βάζουμε 1 λίτρο νερό, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 14΄ περίπου ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Όταν είναι έτοιμο το φαγητό, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το πιλάφι να σταθεί για λίγα λεπτά. Σερβίρουμε το πιλάφι ζεστό και το συνοδεύουμε με φέτα.

Styling: Elena Jeffrey | Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης | Φωτογραφίες: Studio M