Salata-me-karpouzi-(2)
clock icon
15'

Καλοκαιρινή σαλάτα με καρπούζι, φέτα και γλιστρίδα

Υλικά

  • 250γρ. ντοματίνια
  • 1 ματσάκι γλιστρίδα
  • 40ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1½ κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό λευκό
  • 6-7 φύλλα φρέσκο δυόσμο + μερικά επιπλέον
  • 100γρ. καρπούζι
  • 100γρ. φέτα πικάντικη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Δροσερό καρπούζι και πικάντικη φέτα! Αυτός ο ακαταμάχητος συνδυασμός γίνεται μια μοναδική θερινή σαλάτα με την προσθήκη του μυρωδάτου δυόσμου, της γλιστρίδας με τη χαρακτηριστική της γεύση και λίγα ντοματίνια!

Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και κρατάτε τα τρυφερά φύλλα της γλιστρίδας, τα βάζετε σε μπολ και προσθέτετε το ελαιόλαδο, το ξίδι, τα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύετε και αφήνετε τη σαλάτα να μαριναριστεί για 10 λεπτά.
Κόβετε το καρπούζι σε μικρά τρίγωνα κομμάτια και το προσθέτετε στη σαλάτα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Σερβίρετε τη σαλάτα με θρυμματισμένη φέτα, επιπλέον ελαιόλαδο και λίγα επιπλέον φύλλα δυόσμου.
Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη-Funky Cook

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και κρατάτε τα τρυφερά φύλλα της γλιστρίδας, τα βάζετε σε μπολ και προσθέτετε το ελαιόλαδο, το ξίδι, τα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 2

Ανακατεύετε και αφήνετε τη σαλάτα να μαριναριστεί για 10 λεπτά.

Βήμα 3

Κόβετε το καρπούζι σε μικρά τρίγωνα κομμάτια και το προσθέτετε στη σαλάτα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Σερβίρετε τη σαλάτα με θρυμματισμένη φέτα, επιπλέον ελαιόλαδο και λίγα επιπλέον φύλλα δυόσμου.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη-Funky Cook