Δροσερό καρπούζι και πικάντικη φέτα! Αυτός ο ακαταμάχητος συνδυασμός γίνεται μια μοναδική θερινή σαλάτα με την προσθήκη του μυρωδάτου δυόσμου, της γλιστρίδας με τη χαρακτηριστική της γεύση και λίγα ντοματίνια!
Υλικά
- 250γρ. ντοματίνια
- 1 ματσάκι γλιστρίδα
- 40ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1½ κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό λευκό
- 6-7 φύλλα φρέσκο δυόσμο + μερικά επιπλέον
- 100γρ. καρπούζι
- 100γρ. φέτα πικάντικη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και κρατάτε τα τρυφερά φύλλα της γλιστρίδας, τα βάζετε σε μπολ και προσθέτετε το ελαιόλαδο, το ξίδι, τα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι.Βήμα 2
Ανακατεύετε και αφήνετε τη σαλάτα να μαριναριστεί για 10 λεπτά.Βήμα 3
Κόβετε το καρπούζι σε μικρά τρίγωνα κομμάτια και το προσθέτετε στη σαλάτα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Σερβίρετε τη σαλάτα με θρυμματισμένη φέτα, επιπλέον ελαιόλαδο και λίγα επιπλέον φύλλα δυόσμου.Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη-Funky Cook