rollakia-gemista-me-kotopoulonew
clock icon
1:15'

Γεμιστά ρολάκια κοτόπουλου

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  • 6 φιλέτα στήθος κοτόπουλου Νιτσιάκος, «ανοιγμένα» σε πάχος 1εκ. (μπορείτε να ζητήσετε από τον κρεοπώλη να σας τα ετοιμάσει)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ντομάτα λιαστή, ψιλοκομμένη (αποξηραμένη, όχι από βάζο)
  • 1 φλιτζάνι φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα, χοντροτριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 κρόκο αβγού
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο (προαιρετικά)
  • 1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 1 κουτ. γλυκού νερό, για το άλειμμα
  • αλάτι, πιπέρι

Tips

  • Σερβίρονται κατά προτίμηση σε πιατέλα, κομμένα σε φέτες μαζί με παγωμένη μπίρα.

Μια εύκολη σχετικά και εντυπωσιακή συνταγή για κοτόπουλο Νιτσιάκος, που θέλει τα γεμισμένα και τυλιγμένα σε ρολό φιλέτα κοτόπουλου, ψημένα κάτω από ωραία σφολιάτα.

Πασπαλίζετε πρώτα τα φιλέτα με αλατοπίπερο και τα αφήνετε στην άκρη.
Ετοιμάζετε στη συνέχεια τα ρολάκια: Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει, προσθέτετε το μαϊντανό και τη λιαστή ντομάτα και ανακατεύετε ελαφρά για να ενωθούν τα υλικά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τα τυριά, το αλεύρι, τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε. Τοποθετείτε 1/6 από τη γέμιση στην άκρη κάθε φιλέτου και τα τυλίγετε ένα ένα σε ρολάκια.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ανοίγετε τη σφολιάτα και την κόβετε σε έξι λωρίδες, υπολογίζοντας να είναι λίγο πιο φαρδιές από τα ρολάκια. Τυλίγετε κάθε ρολάκι με ένα κομμάτι σφολιάτας κλείνοντας καλά τις άκρες και διπλώνετε από κάτω ό,τι περισσεύει από τη σφολιάτα. Αραδιάζετε τα ρολάκια σε λαδωμένο ταψί, με λίγη απόσταση μεταξύ τους για να μην ακουμπάνε.
Τα αλείφετε με τον κρόκο του αβγού και τα ψήνετε στο φούρνο για 35 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν. Κόβετε τα ρολάκια σε φέτες, τις βάζετε σε πιατέλα και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Πασπαλίζετε πρώτα τα φιλέτα με αλατοπίπερο και τα αφήνετε στην άκρη.

Βήμα 2

Ετοιμάζετε στη συνέχεια τα ρολάκια: Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει, προσθέτετε το μαϊντανό και τη λιαστή ντομάτα και ανακατεύετε ελαφρά για να ενωθούν τα υλικά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τα τυριά, το αλεύρι, τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε. Τοποθετείτε 1/6 από τη γέμιση στην άκρη κάθε φιλέτου και τα τυλίγετε ένα ένα σε ρολάκια.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ανοίγετε τη σφολιάτα και την κόβετε σε έξι λωρίδες, υπολογίζοντας να είναι λίγο πιο φαρδιές από τα ρολάκια. Τυλίγετε κάθε ρολάκι με ένα κομμάτι σφολιάτας κλείνοντας καλά τις άκρες και διπλώνετε από κάτω ό,τι περισσεύει από τη σφολιάτα. Αραδιάζετε τα ρολάκια σε λαδωμένο ταψί, με λίγη απόσταση μεταξύ τους για να μην ακουμπάνε.

Βήμα 4

Τα αλείφετε με τον κρόκο του αβγού και τα ψήνετε στο φούρνο για 35 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν. Κόβετε τα ρολάκια σε φέτες, τις βάζετε σε πιατέλα και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb