Ένα ξεχωριστό ορεκτικό με το οποίο θα γευτούμε τη βρώμη… αλλιώς. Μία εύκολη συνταγή με βάση τα μανιτάρια για να εντυπωσιάσουμε σε κάθε τραπέζι.
Υλικά
- 8 μεγάλα μανιτάρια λευκά
- 4 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
- 3 πιπεριές κόκκινες, σε ζαράκια
- 80γρ. νιφάδες βρώμης
- ½ κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 κουτ. σούπας ηλιόσπορους
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips
- Παραλλαγή: Μπορείτε να αφαιρέσετε τις πιπεριές και να προσθέσετε στο μίγμα μπρόκολα, ντομάτες ψιλοκομμένες ή κολοκυθάκια σε κύβους.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σκουπίζετε καλά τα μανιτάρια με υγρό πανί. Αφαιρείτε τα ποδαράκια τους και τα ψιλοκόβετε.
Βήμα 2
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα ποδαράκια των μανιταριών και τις πιπεριές, αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και ψήνετε για 7-10 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέτετε το μαϊντανό και τη βρώμη, ανακατεύετε και ρίχνετε το στραγγιστό γιαούρτι. Ανακατεύετε στο μίγμα και τους ηλιόσπορους και γεμίζετε με αυτό τα μανιτάρια.
Βήμα 4
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Μεταφέρετε τα μανιτάρια σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος και τα ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ψηθούν καλά τα μανιτάρια και η γέμισή τους να κάνει μια ωραία κρούστα. Τα σερβίρετε σαν συνοδευτικό σε ψητά κρεατικά.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb