clock icon
25'

Γαριδομακαρονάδα στο τηγάνι με 2 κινήσεις!

Υλικά

  • 350γρ. γαρίδες μέτριες
  • 350γρ. λινγκουίνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • 10 ντοματίνια σε ροδέλες
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 γεμάτο σφηνάκι ούζο
  • 6-7 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Γίνεται με μια κίνηση και με φρέσκες ή κατεψυγμένες γαρίδες, αλλά μπορείτε να τη φτιάξετε και με καραβίδες.

Στο πιο μεγάλο σας τηγάνι ή σε χαμηλή κατσαρόλα, βάζετε όλα τα υλικά, εκτός από το ούζο, τις γαρίδες και τον μαϊντανό.

Προσθέτετε καυτό νερό όσο να σκεπάζει τα υλικά και σκεπάζετε με καπάκι.

Βάζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση το φαγητό και μετά κατεβάζετε στο μέτριο. Προσέχετε μήπως χρειαστεί λίγο παραπάνω νερό στην πορεία.

Μόλις τα μακαρόνια γίνουν al dente, προσθέτετε τις γαρίδες, το ούζο και τον μαϊντανό και ανακατεύετε πάρα πολύ καλά.

Μαγειρεύετε για ελάχιστα λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες ανακατεύοντας συχνά και σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Στο πιο μεγάλο σας τηγάνι ή σε χαμηλή κατσαρόλα, βάζετε όλα τα υλικά, εκτός από το ούζο, τις γαρίδες και τον μαϊντανό.

Βήμα 2

Προσθέτετε καυτό νερό όσο να σκεπάζει τα υλικά και σκεπάζετε με καπάκι.

Βήμα 3

Βάζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση το φαγητό και μετά κατεβάζετε στο μέτριο. Προσέχετε μήπως χρειαστεί λίγο παραπάνω νερό στην πορεία.

Βήμα 4

Μόλις τα μακαρόνια γίνουν al dente, προσθέτετε τις γαρίδες, το ούζο και τον μαϊντανό και ανακατεύετε πάρα πολύ καλά.

Βήμα 5

Μαγειρεύετε για ελάχιστα λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες ανακατεύοντας συχνά και σερβίρετε.