Γίνεται με μια κίνηση και με φρέσκες ή κατεψυγμένες γαρίδες, αλλά μπορείτε να τη φτιάξετε και με καραβίδες.
Υλικά
- 350γρ. γαρίδες μέτριες
- 350γρ. λινγκουίνι
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
- 10 ντοματίνια σε ροδέλες
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 γεμάτο σφηνάκι ούζο
- 6-7 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Στο πιο μεγάλο σας τηγάνι ή σε χαμηλή κατσαρόλα, βάζετε όλα τα υλικά, εκτός από το ούζο, τις γαρίδες και τον μαϊντανό.
Βήμα 2
Προσθέτετε καυτό νερό όσο να σκεπάζει τα υλικά και σκεπάζετε με καπάκι.
Βήμα 3
Βάζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση το φαγητό και μετά κατεβάζετε στο μέτριο. Προσέχετε μήπως χρειαστεί λίγο παραπάνω νερό στην πορεία.
Βήμα 4
Μόλις τα μακαρόνια γίνουν al dente, προσθέτετε τις γαρίδες, το ούζο και τον μαϊντανό και ανακατεύετε πάρα πολύ καλά.
Βήμα 5
Μαγειρεύετε για ελάχιστα λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες ανακατεύοντας συχνά και σερβίρετε.