Θυμίζει μια μακαρονόπιτα της στιγμής, και όχι μια απλή ομελέτα, ειδικά αφού κρύβει μέσα της σπαγγέτι που περίσσεψε, φέτα, γιαούρτι και γραβιέρα.
Υλικά
- 6 αυγά
- 1 κουτ. σούπας γιαούρτι
- 150 γρ. γραβιέρα, χοντροτριμμένη
- 200 γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη
- 300 γρ. σπαγγέτι, βρασμένο
- 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Tips
- Η φριτάτα μπορεί να γίνει με όποιο ζυμαρικό μάς έχει περισσέψει, μακρύ ή κοντό.
- Μπορούμε να την εμπλουτίσουμε και με σο- ταρισμένα λαχανικά, ψιλοκομμένα αλλαντικά και τα αγαπημένα μας τυριά.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, όλα τα τυριά και το σπαγγέτι. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα ευρύχωρο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα.Βήμα 3
Μαγειρεύουμε τη φριτάτα για 5΄-7΄ και από τις δύο πλευρές (μόλις σταθεροποιηθεί από τη μία πλευρά, τη γυρίζουμε προσεκτικά με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου να ψηθεί και από την άλλη). Τη σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook