Αυτή η φοκάτσια με τα κάστανα της εποχής σερβίρεται υπέροχα ως ορεκτικό σε ένα γιορτινό κάλεσμα. Η συνταγή αναδεικνύεται χάρη στα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ.
Υλικά
- 75 γρ. Aλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 75 ml νερό χλιαρό
- 2 γρ. Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
- 280 ml νερό
- 400 γρ. Aλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 40 γρ. αλεύρι χωριάτικο
- 40 γρ. αλεύρι ολικής
- 40 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 10 γρ. ζάχαρη
- 8 γρ. αλάτι
- 2 γρ. ανθό αλατιού
- 1 ξερό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
- 70 γρ. μπέικον, χοντροκομμένο
- 50 γρ. κάστανα προβρασμένα
Μερίδες: 6
Για το προζύμι μαγιάς
Για τη ζύμη
Για το τελείωμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Γρήγορο προζύμι: Βάζουμε το νερό, το Aλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά ώστε να έχουμε έναν χυλό. Αφήνουμε για περίπου 2 ώρες να διπλασιαστεί.
Βήμα 2
Ζύμη: Όσο περιμένουμε, βάζουμε τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ εκτός από το αλάτι και τα δουλεύουμε με τα χέρια μας. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί. Έπειτα ενώνουμε το προζύμι και τη ζύμη, προσθέτουμε το αλάτι, δουλεύουμε τη ζύμη και, αφού ομογενοποιηθεί, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει λίγο.
Βήμα 3
Μόλις φουσκώσει, τη βάζουμε σε ένα ορθογώνιο ταψί με τοιχώματα και προσεκτικά την ανοίγουμε με τα χέρια μας. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει κι άλλο. Μόλις φουσκώσει, ρίχνουμε από πάνω το κρεμμύδι, το μπέικον και τα κάστανα, αρκετό ελαιόλαδο και προσεκτικά με τα δάχτυλά μας κάνουμε ελαφριές τρύπες στη ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για περίπου 17΄.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Γιάννης Μπουροδήμος, Φωτογραφία: Studio M