Ανοίξατε μια συσκευασία μπέικον, αλλά δεν μπορέσατε να τη χρησιμοποιήσετε όλη. Συμβαίνει. Μπορείτε να αποθηκεύσετε μπέικον στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για να το διατηρήσετε φρέσκο και έτοιμο προς χρήση.

Το μπέικον είναι ένα υλικό που εύκολα αγαπάει κανείς. Το βάζει κανείς στο πρωινό του, ή ψιλοκομμένο σε σαλάτες, το προσθέτει σε σάντουιτς, αλλά μπαίνει και σαν συνοδευτικό σε ένα πιάτο. Όσο και να μας αρέσει, όμως, είναι συνήθως δύσκολο να χρησιμοποιήσουμε όλο το πακέτο σε μια χρήση. Μερικές εταιρείες που παρασκευάζουν μπέικον έχουν ειδικές συσκευασίες που ξανακλείνουν γι’ αυτόν τον λόγο.

Τελικά πόσο κρατάει το μπέικον;
Η απάντηση έχει να κάνει με τον αν το μπέικον είναι ψημένο ή ωμό, στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

Το ωμό μπέικον που είναι σε κλειστή συσκευασία διατηρείται περίπου δύο εβδομάδες από τη στιγμή της αγοράς του. Από τη στιγμή που θα ανοίξετε το πακέτο, καταναλώστε το μέσα σε μία εβδομάδα.

Το ψημένο μπέικον κρατάει 4 με 5 ημέρες στο ψυγείο. Καλύτερα να το αποθηκεύετε σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, κατά προτίμηση γυάλινο, για να μην απορροφά μυρωδιές.

Όσο για την κατάψυξη, τόσο το ωμό, όσο και το ψημένο μπέικον μπορεί να καταψυχθεί, αλλά καλό είναι να το χρησιμοποιήσετε μέσα σε 4 μήνες για να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.