Μια πολύ νόστιμη συνταγή με μυλοκόπι και πουρέ αρακά που ξεχειλίζει αρώματα φρέσκων μυρωδικών.
Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα ψαριού και τα πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο θυμάρι.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο βάζετε ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα φιλέτα του ψαριού και από τις δυο πλευρές να πάρουν χρώμα και ολοκληρώνετε το ψήσιμο τους στο φούρνο.
Παράλληλα σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρετε το μπέικον με το κρεμμύδι μέχρι να πάρουν χρώμα, τα βγάζετε σε πιάτο και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό βράζετε τον αρακά. Τον αφήνετε να κρυώσει ελαφρά και τον πολτοποιείτε στο μούλτι μαζί με το μπέικον και το κρεμμύδι προσθέτοντας σιγά σιγά και το βούτυρο και αλατοπιπερώνετε.
Για να ετοιμάσετε το dressing βάζετε όλα τα υλικά στο μούλτι και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Σερβίρετε τον πουρέ αρακά σε βαθιά πιάτα, τοποθετείτε πάνω τα φιλέτα του ψαριού και περιχύνετε με το dressing.
Συνταγή: Απόστολος Στεργιόπουλος
Διαδικασία
Βήμα 1
Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα ψαριού και τα πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο θυμάρι.
Βήμα 2
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο βάζετε ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα φιλέτα του ψαριού και από τις δυο πλευρές να πάρουν χρώμα και ολοκληρώνετε το ψήσιμο τους στο φούρνο.
Βήμα 3
Παράλληλα σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρετε το μπέικον με το κρεμμύδι μέχρι να πάρουν χρώμα, τα βγάζετε σε πιάτο και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Βήμα 4
Σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό βράζετε τον αρακά. Τον αφήνετε να κρυώσει ελαφρά και τον πολτοποιείτε στο μούλτι μαζί με το μπέικον και το κρεμμύδι προσθέτοντας σιγά σιγά και το βούτυρο και αλατοπιπερώνετε.
Βήμα 5
Για να ετοιμάσετε το dressing βάζετε όλα τα υλικά στο μούλτι και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βήμα 6
Σερβίρετε τον πουρέ αρακά σε βαθιά πιάτα, τοποθετείτε πάνω τα φιλέτα του ψαριού και περιχύνετε με το dressing.
Βήμα 7
Συνταγή: Απόστολος Στεργιόπουλος