Ένα ελαφρύ πιάτο, με φίνα γεύση χάρη στη λεμονάτη μαρινάδα με ρίγανη, που μπορείτε να απολαύσετε μεσημέρι ή βράδυ, συνοδεύοντας με ένα ποτήρι μπίρα.
Υλικά
- 4 φιλέτα κοτόπουλο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 λεμόνι κομμένο σε χοντρές φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη μαρινάδα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ανοίγετε με κοφτερό μαχαίρι ελαφρά και οριζόντια τα φιλέτα κοτόπουλου.Βήμα 2
Τα βάζετε σε μπολ και τα ανακατεύετε με το λεμόνι, τη ρίγανη, το σκόρδο και το ελαιόλαδο.Βήμα 3
Σκεπάζετε καλά το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα και κάθε 20 λεπτά γυρίζετε τα φιλέτα κοτόπουλου μέσα στη μαρινάδα.Βήμα 4
Προθερμαίνετε το γκριλ σε μεσαία θερμοκρασία και ψήνετε τα φιλέτα κοτόπουλου για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, αφού πρώτα τα αλατίσετε.Βήμα 5
Συνοδεύετε με δροσερή πράσινη σαλάτα και πίτες ή ψημένες φέτες ψωμιού.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey