Φιλετάκια μοσχαρίσιου κρέατος μαγειρεμένα σε μια συνταγή κομμένη και ραμμένη για το κυριακάτικο και το γιορτινό τραπέζι.
Υλικά
- 6 φέτες φιλέτο μοσχαρίσιο (150-200γρ. η καθεμία)
- 1 φλιτζανάκι του καφέ μπράντι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ κόκκινο κρασί
- 1 φλιτζανάκι του καφέ βερμούτ
- 6 φέτες ψωμί του τοστ
- 6 ντοματίνια
- λίγη ζάχαρη
- βούτυρο φρέσκο
- ελαιόλαδο
- κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε το ψωμί με ποτήρι σε στρογγυλούς δίσκους και τους τηγανίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και βούτυρο. Τους αφήνετε στην άκρη.Βήμα 2
Ζεσταίνετε λίγο βούτυρο σε τηγάνι και σοτάρετε τα ντοματίνια ολόκληρα, πασπαλισμένα με αλάτι και λίγη ζάχαρη, μέχρι να γλασαριστούν και να μαραθούν ελαφρά. Τα αφήνετε κι αυτά στην άκρη.Βήμα 3
Δένετε περιμετρικά με σπάγκο κουζίνας τα φιλέτα για να κρατήσουν το σχήμα τους, τα πασπαλίζετε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα τηγανίζετε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά με μία κουταλιά σούπας ζεστό ελαιόλαδο και μία κουταλιά σούπας βούτυρο. Τα αλατίζετε και τα βγάζετε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα.Βήμα 4
Τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζεστά και προσθέτετε στο τηγάνι μία κουταλιά σούπας βούτυρο ακόμα, το κρασί, το βερμούτ και το μπράντι. Βράζετε τη σάλτσα για 5-6 λεπτά. Αν θέλετε, προσθέτετε στο τέλος τέσσερις κουταλιές κρέμα γάλακτος και ξαναρίχνετε μέσα τα φιλέτα.Βήμα 5
Τα βράζετε για μερικά λεπτά ακόμα. Βγάζετε τους σπάγκους και τα σερβίρετε πάνω στο τηγανισμένο ψωμί. Βάζετε από πάνω από ένα ντοματίνι και περιχύνετε με τη σάλτσα.Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food Styling: Αντωνία Κατή