Τα όσπρια συνδυάζονται εξαιρετικά με τα θαλασσινά, γι αυτό και αντί να τα σερβίρετε ξεχωριστά, σε αυτήν την συνταγή τα “παντρεύετε” στο ίδιο πιάτο.
Βράζετε τα φασόλια σε κατσαρόλα με άφθονο νερό για 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τα στραγγίζετε και φυλάτε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε τον μάραθο, τις καυκαλήθρες, τα μυρώνια, τον τοματοπολτό, την καυτερή πιπεριά αν χρησιμοποιήσετε, αλάτι, πιπέρι και όσο νερό χρειάζεται να γίνει το φαγητό ζουμερό. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα φασόλια, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για 5 λεπτά ακόμη. Λίγο πριν αποσύρετε από την φωτιά προσθέτετε και δύο από τις κονσέρβες της επιλογής σας.
Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα συνοδεύοντας με χωριάτικο ψωμί.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τα φασόλια σε κατσαρόλα με άφθονο νερό για 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τα στραγγίζετε και φυλάτε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν.
Βήμα 2
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε τον μάραθο, τις καυκαλήθρες, τα μυρώνια, τον τοματοπολτό, την καυτερή πιπεριά αν χρησιμοποιήσετε, αλάτι, πιπέρι και όσο νερό χρειάζεται να γίνει το φαγητό ζουμερό. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα.
Βήμα 3
Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα φασόλια, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για 5 λεπτά ακόμη. Λίγο πριν αποσύρετε από την φωτιά προσθέτετε και δύο από τις κονσέρβες της επιλογής σας.
Βήμα 4
Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα συνοδεύοντας με χωριάτικο ψωμί.