Τα φασολάκια είναι πηγή βιταμίνης C που συμβάλλει στο φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου των οστών και του δέρματος και, παράλληλα, τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Στα συν και ότι βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης.
Βράζετε τα Φασολάκια σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε σε παγωμένο νερό για να διατηρήσουν το χρώμα τους. Τα στραγγίζετε ξανά πολύ καλά και τα ρίχνετε σε πιατέλα.
Προσθέτετε τις φετούλες του μήλου, τα κρεμμυδάκια, τα κομματάκια της πέστροφας και τον άνηθο.
Σε ένα σέικερ χτυπάτε καλά το ελαιόλαδο με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, τη μουστάρδα, το μέλι, αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα και σερβίρετε αμέσως.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τα Φασολάκια σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε σε παγωμένο νερό για να διατηρήσουν το χρώμα τους. Τα στραγγίζετε ξανά πολύ καλά και τα ρίχνετε σε πιατέλα.
Βήμα 2
Προσθέτετε τις φετούλες του μήλου, τα κρεμμυδάκια, τα κομματάκια της πέστροφας και τον άνηθο.
Βήμα 3
Σε ένα σέικερ χτυπάτε καλά το ελαιόλαδο με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, τη μουστάρδα, το μέλι, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 4
Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα και σερβίρετε αμέσως.