Ένα εύκολο καθημερινό φαγητό που γίνεται ακόμα πιο νόστιμο γιαχνί. Με ελιές και ζυμωτό ψωμί από δίπλα δεν χρειάζεται τίποτα άλλο για πλουσιοπάροχο γεύμα.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, με τρεις-τέσσερις κουταλιές της σούπας νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να μαραθούν. Όταν εξατμιστούν τα υγρά ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 3-4 λεπτά επιπλέον, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Βάζετε τα φασολάκια στην κατσαρόλα και ανακατεύετε μέχρι να καλυφθούν με το ελαιόλαδο. Ρίχνετε μισό φλιτζάνι νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαραθούν τα φασολάκια.
Προσθέτετε τις
πατάτες, τον μαϊντανό, την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Μισοσκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι να μείνει με το λάδι του. Αν τα φασολάκια χρειαστούν κι άλλο βράσιμο, προσθέτετε λίγο νερό επιπλέον.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, με τρεις-τέσσερις κουταλιές της σούπας νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να μαραθούν. Όταν εξατμιστούν τα υγρά ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 3-4 λεπτά επιπλέον, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Βήμα 2
Βάζετε τα φασολάκια στην κατσαρόλα και ανακατεύετε μέχρι να καλυφθούν με το ελαιόλαδο. Ρίχνετε μισό φλιτζάνι νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαραθούν τα φασολάκια.
Βήμα 3
Προσθέτετε τις
πατάτες, τον μαϊντανό, την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Μισοσκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι να μείνει με το λάδι του. Αν τα φασολάκια χρειαστούν κι άλλο βράσιμο, προσθέτετε λίγο νερό επιπλέον.