Ετοιμάζουμε μεξικάνικα “τυλιχτά” ή αλλιώς φαχίτας με γέμιση από κοτόπουλο και λαχανικά.
Υλικά
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- ½ κρεμμύδι λιωμένο
- χυμό από 1 λάιμ
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 600γρ. στήθος κοτόπουλου, σε φιλετάκια
- 1 πιπεριά κόκκινη, 1 κίτρινη, 1 πράσινη, κομμένες ζουλιέν
- λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- 6 τορτίγιες από αλεύρι
- 200ml sour cream
- 1 αγγούρι, σε κυβάκια
- 1 ντομάτα, σε κυβάκια
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη μαρινάδα
Για τα φαχίτας
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο, ανακατεύουμε να καλυφθεί παντού και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.Βήμα 2
Σουρώνουμε τα φιλετάκια του κοτόπουλου από τη μαρινάδα και τα σοτάρουμε σε τηγάνι και σε πολύ δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο.Βήμα 3
Σε δεύτερο τηγάνι σοτάρουμε τις πιπεριές σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν λίγο (γύρω στα 2 λεπτά).Βήμα 4
Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες και τις γεμίζουμε πρώτα με το κοτόπουλο, κατόπιν με λίγα από όλα τα λαχανικά, σοταρισμένα και φρέσκα, και στο τέλος με sour cream.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή