kotopoulo fajitas b IMG_0143
clock icon
40'

Φαχίτας με κοτόπουλο

Υλικά

    Για τη μαρινάδα

  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • ½ κρεμμύδι λιωμένο
  • χυμό από 1 λάιμ
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Για τα φαχίτας

  • 600γρ. στήθος κοτόπουλου, σε φιλετάκια
  • 1 πιπεριά κόκκινη, 1 κίτρινη, 1 πράσινη, κομμένες ζουλιέν
  • λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 6 τορτίγιες από αλεύρι
  • 200ml sour cream
  • 1 αγγούρι, σε κυβάκια
  • 1 ντομάτα, σε κυβάκια
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ετοιμάζουμε μεξικάνικα “τυλιχτά” ή αλλιώς φαχίτας με γέμιση από κοτόπουλο και λαχανικά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο, ανακατεύουμε να καλυφθεί παντού και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Σουρώνουμε τα φιλετάκια του κοτόπουλου από τη μαρινάδα και τα σοτάρουμε σε τηγάνι και σε πολύ δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο.
Σε δεύτερο τηγάνι σοτάρουμε τις πιπεριές σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν λίγο (γύρω στα 2 λεπτά).
Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες και τις γεμίζουμε πρώτα με το κοτόπουλο, κατόπιν με λίγα από όλα τα λαχανικά, σοταρισμένα και φρέσκα, και στο τέλος με sour cream.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο, ανακατεύουμε να καλυφθεί παντού και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βήμα 2

Σουρώνουμε τα φιλετάκια του κοτόπουλου από τη μαρινάδα και τα σοτάρουμε σε τηγάνι και σε πολύ δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο.

Βήμα 3

Σε δεύτερο τηγάνι σοτάρουμε τις πιπεριές σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν λίγο (γύρω στα 2 λεπτά).

Βήμα 4

Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες και τις γεμίζουμε πρώτα με το κοτόπουλο, κατόπιν με λίγα από όλα τα λαχανικά, σοταρισμένα και φρέσκα, και στο τέλος με sour cream.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή