Crudaiola_anoigma
clock icon
25'

Ελληνική κρουνταϊόλα

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 500 γρ. πέννες ή σπαγγέτι
  • 20-25 ντοματίνια βελανίδια, κομμένα σε 2-3 κομμάτια
  • 1 πιπεριά κέρατο πράσινη, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
  • 10-15 ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 2 κουτ. σούπας κάπαρη, ξεπλυμένη
  • 2 κουτ. σούπας βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • λίγα φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
  • 100 γρ. φέτα, χοντροτριμμένη
  • 50 ml ε.π. ελαιόλαδο

Κρουνταϊόλα σημαίνει στα Ιταλικά με «νωπά υλικά» και εδώ μιλάμε για μια μακαρονάδα που μόλις βράσει και σουρωθεί, πάνω της θα ρίξουμε μια σύνθεση από ωμά υλικά που μας αρέσουν στην Ελλάδα που περιλαμβάνει κομμένα φρέσκα λαχανικά, αρωματικά και φέτα, για να δημιουργήσουμε σε ελάχιστα λεπτά ένα ελαφρύ και εύκολο καλοκαιρινό πιάτο!

Ετοιμάζετε τα υλικά: Πλένετε και ψιλοκόβετε τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες. Κόβετε τα ντοματίνια σε 3-4 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθός τους. Περνάτε το σκόρδο απ’ τον πολτοποιητή. Βγάζετε τα κουκούτσια απ’ τις ελιές και ξεπλένετε την κάπαρη. Ψιλοκόβετε τον βασιλικό ή το αρωματικό που θέλετε. Τρίβετε με το χέρι την φέτα σε μικρότερα κομμάτια.

Βράζετε τα ζυμαρικά: Βάζετε 4 λίτρα νερό να βράσουν και αφού βράσουν ανοίγετε το καπάκι και ρίχνετε 2 κουτ. σούπας αλάτι. Προσθέτετε τα ζυμαρικά και κρατάτε χρόνο. Ανακατεύετε κάθε τόσο και στο χρόνο που δίνει το πακέτο, δοκιμάζετε, τα σουρώνετε και τα ξαναρίχνεστε στην κατσαρόλα.

Φτιάχνετε την Crudaiola Greca: Στην κατσαρόλα με τα καυτά ζυμαρικά, ρίχνετε το καλό ελαιόλαδο και από πάνω όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε για 2 λεπτά ώστε να λιώσει λίγο η φέτα και να ζεσταθεί η τομάτα. Τόσο απλά και καλοκαιρινά!

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε τα υλικά: Πλένετε και ψιλοκόβετε τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες. Κόβετε τα ντοματίνια σε 3-4 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθός τους. Περνάτε το σκόρδο απ’ τον πολτοποιητή. Βγάζετε τα κουκούτσια απ’ τις ελιές και ξεπλένετε την κάπαρη. Ψιλοκόβετε τον βασιλικό ή το αρωματικό που θέλετε. Τρίβετε με το χέρι την φέτα σε μικρότερα κομμάτια.

Βήμα 2

Βράζετε τα ζυμαρικά: Βάζετε 4 λίτρα νερό να βράσουν και αφού βράσουν ανοίγετε το καπάκι και ρίχνετε 2 κουτ. σούπας αλάτι. Προσθέτετε τα ζυμαρικά και κρατάτε χρόνο. Ανακατεύετε κάθε τόσο και στο χρόνο που δίνει το πακέτο, δοκιμάζετε, τα σουρώνετε και τα ξαναρίχνεστε στην κατσαρόλα.

Βήμα 3

Φτιάχνετε την Crudaiola Greca: Στην κατσαρόλα με τα καυτά ζυμαρικά, ρίχνετε το καλό ελαιόλαδο και από πάνω όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε για 2 λεπτά ώστε να λιώσει λίγο η φέτα και να ζεσταθεί η τομάτα. Τόσο απλά και καλοκαιρινά!