spaghetti ntomatinia anoigma
clock icon
20'

Εύκολο σπαγγέτι με ντοματίνια και βασιλικό, έτοιμο σε 20′

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 1/3 φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. ντοματίνια
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Tips

  • Το συγκεκριμένο πιάτο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, ενώ είναι χαμηλό σε θερμίδες. λιπαρά και αλάτι.

Μια εύκολη, ελαφριά συνταγή, ιδανική για όσους δεν έχετε πολύ χρόνο για μαγειρέματα αλλά και για όσους ακολουθούν vegan διατροφή ή νηστεύουν.

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο για 1΄. Προσθέτουμε τα ντοματίνια. Πάντα σε χαμηλή φωτιά, τα σοτάρουμε 5΄-6΄ μέχρι να μαραθούν.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε και τα μυρωδικά, προσθέτουμε την κάππαρη. Παράλληλα, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά 2΄ λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία και, όπως στάζουν, τα ρίχνουμε στη σάλτσα.

Προσθέτουμε 1/2 φλιτζ. νερό από αυτό μέσα στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά. Αφήνουμε να βράσουν για 2΄ όλα μαζί.

Φωτογραφία: Mike English

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο για 1΄. Προσθέτουμε τα ντοματίνια. Πάντα σε χαμηλή φωτιά, τα σοτάρουμε 5΄-6΄ μέχρι να μαραθούν.

Βήμα 2

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε και τα μυρωδικά, προσθέτουμε την κάππαρη. Παράλληλα, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά 2΄ λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία και, όπως στάζουν, τα ρίχνουμε στη σάλτσα.

Βήμα 3

Προσθέτουμε 1/2 φλιτζ. νερό από αυτό μέσα στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά. Αφήνουμε να βράσουν για 2΄ όλα μαζί.

Φωτογραφία: Mike English