Μια εύκολη, ελαφριά συνταγή, ιδανική για όσους δεν έχετε πολύ χρόνο για μαγειρέματα αλλά και για όσους ακολουθούν vegan διατροφή ή νηστεύουν.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 1/3 φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 500 γρ. ντοματίνια
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος
- 2 κουτ. σούπας κάππαρη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Tips
- Το συγκεκριμένο πιάτο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, ενώ είναι χαμηλό σε θερμίδες. λιπαρά και αλάτι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο για 1΄. Προσθέτουμε τα ντοματίνια. Πάντα σε χαμηλή φωτιά, τα σοτάρουμε 5΄-6΄ μέχρι να μαραθούν.
Βήμα 2
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε και τα μυρωδικά, προσθέτουμε την κάππαρη. Παράλληλα, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά 2΄ λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία και, όπως στάζουν, τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
Βήμα 3
Προσθέτουμε 1/2 φλιτζ. νερό από αυτό μέσα στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά. Αφήνουμε να βράσουν για 2΄ όλα μαζί.
Φωτογραφία: Mike English