tzatziki_anoigma
clock icon
15'

Δροσερό τζατζίκι με κολοκύθι, έτοιμο σε 15′

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 1 κολοκυθάκι μεγάλο
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας μάραθο, ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

  • ε.π. ελαιόλαδο
  • ελιές Καλαμών

Φτιάχνουμε τζατζίκι με προσθήκη τριμμένου κολοκυθιού για να συνοδεύσουμε το κρέας στο κυρίως γεύμα μας ή ακόμα να το αλείψουμε στο ψωμί ως ορεκτικό.

Πλένουμε και τρίβουμε το κολοκύθι στον τρίφτη, και το στύβουμε καλά για να φύγουν όλα του τα υγρά.

Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά, τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να αναμειχθούν οι γεύσεις. Στο σερβίρισμα προσθέτουμε επιπλέον ελαιόλαδο και ελιές, αν θέλουμε.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε και τρίβουμε το κολοκύθι στον τρίφτη, και το στύβουμε καλά για να φύγουν όλα του τα υγρά.

Βήμα 2

Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά, τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να αναμειχθούν οι γεύσεις. Στο σερβίρισμα προσθέτουμε επιπλέον ελαιόλαδο και ελιές, αν θέλουμε.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Studio LM