Τα φρέσκα ζυμαρικά είναι ένα από τα καλύτερα υλικά που μπορούμε να απολαύσουμε και γι’ αυτό σας έχουμε τη συνταγή για χυλοπίτες χειροποίητες, με καμένο βούτυρο.
Υλικά
- 300 γρ. σκληρό κίτρινο αλεύρι και 200 γρ. για το άνοιγμα
- 2 αυγά
- 150 ml κατσικίσιο γάλα
- 1 κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι
- 200 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. ξερό, παλαιωμένο ανθότυρο Κρήτης
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για 4 άτομα
Διαδικασία
Βήμα 1
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, τα αυγά και το αλάτι και ζυμώνουμε με γάντζο. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη (ίσως δεν χρειαστεί όλη η ποσότητα).
Βήμα 2
Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20'.
Βήμα 3
Αν έχουμε μηχανή ζυμαρικών, περνάμε το ζυμάρι μέχρι τη θέση 1 για να πάρουμε λεπτό φύλλο, το οποίο κόβουμε στο πάχος της χυλοπίτας.
Βήμα 4
Αν δεν έχουμε, ανοίγουμε το ζυμάρι με μπλάστρι, το τυλίγουμε σε ρολό με άφθονο αλεύρι και κόβουμε κομμάτια 1 εκ. Αλευρώνουμε ξανά και αφήνουμε τις χυλοπίτες σε πετσέτα να στεγνώσουν για 1 ώρα.
Βήμα 5
Σε βραστό, αλατισμένο νερό ρίχνουμε τις χυλοπίτες και τις βράζουμε για 3'-4'.
Βήμα 6
Παράλληλα, σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο μέχρι να αρχίσει να παίρνει καστανό χρώμα.
Βήμα 7
Μόλις βράσουν οι χυλοπίτες, τις μεταφέρουμε στο τηγάνι με το καμένο βούτυρο, ανακατεύουμε, ρίχνουμε το τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βήμα 8
Σερβίρουμε αμέσως.
Styling: Τζαννής Σιφναίος
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography