Χταπόδι τυλιγμένο και ψημένο στη λαδόκολλα με αρωματικά βότανα και φλούδες λεμονιού. Ένας ωραιότατος μεζές για τσιπουράκι ή ουζάκι και όχι μόνο.
Υλικά
- 1 κιλό χταπόδι μεσαίο, ολόκληρο
- 3-4 φύλλα αρμπαρόριζα
- 1 κλωναράκι βασιλικό
- φλούδα από ½ λεμόνι, σε χοντρές λωρίδες
- 5-6 κόκκους μαύρου πιπεριού
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Tips
- Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά, βότανα και μυρωδικά στο χταπόδι-ανάλογα με τα γούστα σας- όπως: λιαστή ντομάτα, μαντζουράνα, φλούδα πορτοκαλιού, μαστίχα, λουΐζα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ξεπλένετε το χταπόδι, το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας και το αλείφετε με το λάδι.Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC. Στρώνετε στον πάγκο εργασίας ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα και τοποθετείτε στο κέντρο της το χταπόδι. Τοποθετείτε γύρω-γύρω την αρμπαρόριζα, το βασιλικό, το λεμόνι και το πιπέρι και τυλίγετε τη λαδόκολλα γύρω από το χταπόδι κλείνοντας καλά τις άκρες.Βήμα 3
Ψήνετε το χταπόδι στο φούρνο για 60-80 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος του. Το σερβίρετε σαν ορεκτικό, σκέτο ή με λίγο λεμόνι.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey