Φτιάχνουμε το πιο γευστικό ντιπ χούμους. Για εγγυημένο αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε προϊόντα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Κόβουμε τις αραβικές πίτες σε τρίγωνα. Τις απλώνουμε σε σχάρα που έχουμε βάλει μέσα σε ένα ταψί και τις ραντίζουμε με λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές.
Όσο ψήνονται οι αραβικές πίτες, βάζουμε τα
ρεβίθια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το κύμινο, αλάτι και το νερό. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να πολτοποιηθούν όλα και να έχουμε ένα ομοιογενές, απαλό μείγμα.
Βάζουμε το χούμους σε ένα μπολ, ραντίζουμε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με καπνιστή πάπρικα και σουμάκ. Προσθέτουμε τον μαϊντανό ή τον κόλιανδρο και σερβίρουμε με τις τραγανές αραβικές πίτες.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Κόβουμε τις αραβικές πίτες σε τρίγωνα. Τις απλώνουμε σε σχάρα που έχουμε βάλει μέσα σε ένα ταψί και τις ραντίζουμε με λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές.
Βήμα 2
Όσο ψήνονται οι αραβικές πίτες, βάζουμε τα
ρεβίθια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το κύμινο, αλάτι και το νερό. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να πολτοποιηθούν όλα και να έχουμε ένα ομοιογενές, απαλό μείγμα.
Βήμα 3
Βάζουμε το χούμους σε ένα μπολ, ραντίζουμε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με καπνιστή πάπρικα και σουμάκ. Προσθέτουμε τον μαϊντανό ή τον κόλιανδρο και σερβίρουμε με τις τραγανές αραβικές πίτες.