Χορτοφαγικά κεφτεδάκια που συνδυάζονται άνετα με μια τηγανιά πατάτες.
Υλικά
- 1 κιλό άγρια χόρτα και μυρωδικά (καυκαλήθρες, τσουκνίδες, βρούβες, μυρώνια, ζοχούς, μάραθο, άνηθο, μαϊντανό κ.λπ. ή απλά σπανάκι + σέσκουλα)
- 2 πράσα ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζάνι τραχανά γλυκό ή ξινό μουλιασμένο σε νερό ζεστό, μέχρι να μαλακώσει
- 1 φλιτζάνι φασόλια βρασμένα, περασμένα από το multi
- 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 3-4 κουτ. σούπας αλεύρι
- 1 κρόκο αβγού
- αλεύρι + ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι
Tips
- Τα συνοδεύετε με σάλτσα γιαουρτιού: ανακατεύετε 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι με λίγη πάπρικα, δυόσμο ψιλοκομμένο, 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, λίγες σταγόνες και λίγο ξύσμα 1 λεμόνι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε τα χόρτα, τα στραγγίζετε, τα ψιλοκόβετε σε ένα σουρωτήρι, προσθέτετε λίγο χοντρό αλάτι και τα τρίβετε με το χέρι μέχρι να μαραθούν.
Βήμα 2
Ζυμώνετε τα χόρτα με τον τραχανά που έχετε προηγουμένως στραγγίξει και τα φασόλια.
Βήμα 3
Σε μπολ, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε. Αν το μίγμα βγει νερουλό, προσθέτετε λίγο επιπλέον αλεύρι.
Βήμα 4
Πλάθετε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε ελαφρά και τα τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο γυρίζοντάς τα ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσά