Ένα πιάτο με επίσημο χαρακτήρα, ιδανικό για τα κυριακάτικα ή τα γιορτινά καλέσματα.
Υλικά
- 1 ψαρονέφρι 500γρ. περίπου
- 4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι, σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
- 1 πιπεριά πράσινη, σε λεπτές λωρίδες
- ½ κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 κουτ. γλυκά σουμάκ
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1 φλιτζάνι χυμό ρόδι
- σπόρους ροδιού για το σερβίρισμα
- μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε σε φιλετάκια το ψαρονέφρι, το στεγνώνετε καλά με χαρτί κουζίνας, πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και κρατάτε στην άκρη.Βήμα 2
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι, προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, σοτάρετε για 2-3 λεπτά να μαλακώσουν ελαφρώς και βάζετε στο τηγάνι το ψαρονέφρι και τα μπαχαρικά. Σοτάρετε πολύ καλά το χοιρινό να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.Βήμα 3
Ρίχνετε το μέλι, ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνετε το χυμό ρόδι, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να μαγειρευτεί για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Δοκιμάζετε για αλάτι και πιπέρι.Βήμα 4
Μοιράζετε το φαγητό σε πιάτα και σερβίρετε πασπαλισμένο με σπόρους ροδιού και μαϊντανό.Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή