Ένα νόστιμο, καλοκαιρινό σνακ που γίνεται και πολύ ταιριαστός μεζές για το ούζο σας.
Υλικά
- 6 μεγάλες φέτες ψωμί χωριάτικο, ψημένες στο γκριλ
- 180γρ. σκουμπρί από κονσέρβα, στραγγισμένο από το λάδι
- 200γρ. ρόκα πλυμένη, στεγνωμένη
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 200γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 100γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για την κρέμα φέτας
Διαδικασία
Βήμα 1
Για την κρέμα φέτας: Βάζετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και τα πολτοποιείτε για 2-3 λεπτά μέχρι να αναμιχθούν καλά. Μοιράζετε την κρέμα στο φρυγανισμένο ψωμί και την αλείφετε καλά.Βήμα 2
Βάζετε το στραγγισμένο σκουμπρί σε ένα μπολ και το τεμαχίζετε με ένα πιρούνι. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και μοιράζετε το μίγμα πάνω από την κρέμα φέτας.Βήμα 3
Σε ένα μπολ ραντίζετε τη ρόκα με λίγο ελαιόλαδο, τη μοιράζετε στις μπρουσκέτες και σερβίρετε.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή