Μια νόστιμη πρόταση για το μπάρμπεκιου που βάζει “φωτιά” στα πιάτα. Θυμηθείτε ότι οι μοσχαρίσιες μπριζόλες δεν θέλουν πολύ ψήσιμο γιατί στεγνώνουν.

Υλικά
- 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
- 4 πιπεριές κόκκινες, ψημένες στο φούρνο σε φέτες
- 1 πιπεριές πράσινη χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
- 5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
- 1 κουτ. σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
- φυλλαράκια βασιλικού
- Θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου Νώμα
- πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Αλείφετε τις κόκκινες πιπεριές με δύο κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο μπάρμπεκιου ή το γκριλ.
Βήμα 2
Ζεσταίνετε δυο κουταλιές ακόμη ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά και το σκόρδο. Συνεχίζετε το σοτάρισμα σε χαμηλή φωτιά για να μη μαυρίσει το κρεμμύδι. Προσθέτετε τις ψημένες πιπεριές και τις ανακατεύετε μέσα στη σάλτσα.
Βήμα 3
Προσθέτετε το ξίδι, αλατοπίπερο και τα φυλλαράκια βασιλικού (ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό στη σάλτσα για να μη στεγνώσει). Πολτοποιείτε τη σάλτσα.
Βήμα 4
Στο μεταξύ αλείφετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τις μπριζόλες και τις ψήνετε στο μπάρμπεκιου για 2 λεπτά από κάθε πλευρά αν τις θέλετε ελαφρά ψημένες ή από 3 λεπτά αν τις θέλετε μέτρια ψημένες. Τις αλατοπιπερώνετε στο τέλος και τις σερβίρετε μαζί με τη σάλτσα πιπεριάς και φέτες λεμονιού. Συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα και ψητές πατάτες.